Lieke van Wijk, een groot talent in de hockeywereld. In dit interview krijg je een beeld van het leven van een topsportster. En wat er allemaal voor nodig is om je ambities te verwezenlijken. 

 

Lieke, hoe ziet jou trainingweek eruit?

“Op Maandag en Dinsdag verblijf ik met het Nederlands Elftal in Papendal. Wij hebben op Maandag twee trainingssessies en Dinsdag hebben wij ook twee trainingssessies. Vervolgens ga ik dinsdagmiddag naar huis om goed te rusten. Op Woensdag train ik twee keer bij mijn club MOP. Donderdag heb ik geen veldtraining, maar dan heb ik krachttraining. Op Vrijdag train ik één keer bij MOP. Zaterdag staat er niks op het programma en die dag wordt gebruikt om lekker te ontspannen voor de volgende dag, want op Zondag wordt er altijd een competitiewedstrijd gespeeld”.

 Je bent geselecteerd voor het Nederlands elftal, kun je dat gevoel omschrijven?

“Heel speciaal. Ik heb altijd de nationale jeugdelftallen doorlopen en hele gave dingen meegemaakt, maar alles gedaan met het uiteindelijke doel; het Nederlands elftal. Nu ik dat bereikt heb voelt dat heel trots. Maar gelukkig ben ik er nog lang niet. Nu vechten voor mijn plekje tijdens de toernooien”.

Kun je vertellen wat je ambitie is voor de komende jaren?

“Mijn droomdoel is om uiteindelijk de Olympische spelen te halen in 2020. De spelen worden gehouden in Tokio”.
Voor een sporter is voeding heel belangrijk. Kun jij daar wat meer over vertellen?

“Ja inderdaad. Voeding is heel belangrijk! En daarom let ik daar ook heel goed op. Sowieso is voor iedereen gezond eten een vereiste. Ik ben overigens vegetariër. Niet dat dat erg is, want je kan er gewoon topsport mee bedrijven. Het enige waar je goed op moet letten is je ijzer inname.
Ook om alle krachttraining (voor mijn specialisme de strafcorner push) nuttig te kunnen gebruiken is extra eiwit inname gunstig. Ik probeer met dit alles gezond, gevarieerd en gestructureerd te eten. Dit alles combineer ik met de voedingssupplementen van New Care, om zeker te weten dat ik alles goed binnen krijg. De voedingssupplementen van New Care kan ik iedereen aanbevelen die meer energie uit zijn of haar voeding wil halen. En ook voor de mensen die ziek, zwak of misselijk zijn”.

Kun jij uitleggen waarom die supplementen van New Care zo belangrijk zijn?

“De supplementen geven me zekerheid dat ik van alles wat binnen krijg. Ik kan niet altijd bepalen wat ik eet, doordat we met het Nederlands elftal en MOP gezamenlijk met het team eten. En dit is niet altijd voldoende, dus dan kan het aanvullen met de supplementen zeker geen kwaad. Ik train heel veel, dus heb ik  maar een paar uur om tussen trainingen en wedstrijden te herstellen. De supplementen gebruik ik dus om mijn voeding aan te vullen, zodat ik genoeg energie binnen krijg. En om goed te herstellen van zware trainingen. Zo voorkomt het bijvoorbeeld spierpijn”.