‘Een mooi parcours door prachtige natuur. Originele uitdagingen, geen wachttijden bij de obstakels en supervriendelijk personeel.’ Dit waren veel gehoorde opmerkingen over ‘Obstacle World – The Highland Edition’, die afgelopen weekend in Stadsbos013 werd gehouden.

Maar liefst 900 deelnemers kende deze eerste editie, die onder wisselende omstandigheden verliep. Door het koude en natte weer op zaterdag was er sprake van een echte ‘mudrun’ en bleek een aantal hindernissen zwaarder dan verwacht. Helaas was dit weer ook minder geschikt om grote aantallen toeschouwers naar de Bredaseweg te trekken.

Organisator Sander van Nieuwenhuijzen is trots op zijn team: ‘Ondanks dat we met een relatief kleine groep waren, hebben we een bijzonder evenement weten neer te zetten. En natuurlijk waren er ook kinderziektes, zoals het ontbreken van douches en een grote afstand van parkeerplaats tot parcours. Dat gaan we bij een volgende editie dus anders doen’.

Spieren voor spieren
Door het grote aantal deelnemers kan de stichting Spieren voor Spieren rekenen op een mooie donatie. Van elke inschrijving gaat € 1,50 naar de stichting, los nog van de inhoud van de collectebus waar vele aanwezigen spontaan een bijdrage in deponeerden.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: