Volley Tilburg moest het in het Brabantse onderonsje met HLB van Daal stellen zonder spelverdeler Lucas Vermeulen. Door de vorige week tegen Reflex opgelopen knieblessure kan hij voorlopig niet spelen. Erik Kwantes, die al eerder als spelverdeler uitkwam voor Volley Tilburg, is zijn vervanger.

Guillermo Boogers begon tegen HLB met Sjors den Dubbelden, Tim Swaan, David Azantinlow, Frank Compagne, Martijn van Eerd, Gijs Moonen en Roland Lucassen. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar in de slotfase gaf de sterke service van HLB de doorslag: 21-25.

Set 2 kende een bizar verloop. Van Daal liep uit naar 6-10. Tilburg kroop dichterbij en op 12-14 kwam Gijs aan service. Zijn geweldige servicereeks stopte pas bij een 21-14 voorsprong. Een marge die normaal gesproken voldoende zou moeten zijn voor setwinst. Maar niet vandaag. Vanaf 23 – 17 nam Van Daal met die sterke service het heft in handen. Er kwamen nog wel vier mooie kansen op een side-out, maar die werden helaas niet benut. Guillermo wisselde Erik voor Frank en Niki Samardzic voor Gijs, maar ook dat mocht niet meer baten. Ook set 2 was voor de mannen van Sander Mulder: 23-25.

In de derde set stond volley Tilburg de gehele set voor en was het een geweldige servicereeks van Martijn (van 13-11 naar 20-11) die een normaal gesproken beslissende kloof sloeg. Maar met set 2 in het hoofd zou dat wel eens anders kunnen lopen. Nu drukte Tilburg, met Niki op de passer/loper positie voor Sjors, echter wel door. De voorsprong bleef intact en Niki serveerde de set uit.

Over set 4 kunnen we kort zijn: de pijp leek leeg. Dennis van Gool kwam nog in het veld als vervanger van David en de Tilburgers kwamen van 8-15 nog terug naar 14-17, maar lieten het daarna afweten. Uiteindelijk ging de set met 16-25 naar Van Daal. De ploeg uit Den Dungen blijft in de topdivisie dus ongeslagen tegen Volley Tilburg.

Volgende week gaat Tilburg naar Deventer om te ‘bekeren’ tegen Avior en Maatwerk VCN. De competitie wordt hervat op 28 oktober met het thuisduel tegen Compaen.

Door: Leon de Leijer