Volley Tilburg – Heren 1 is er in Den Dungen niet in geslaagd het flitsende debuut in de Topdivisie een goed vervolg te geven. De Brabantse derby werd gespeeld in de fantastische ambiance van een tot de laatste plaats gevulde sporthal De Misse.  Mede door de steun van het publiek werd de wedstrijd overtuigend  met 3-1 gewonnen door HLB van Daal/DS. Een ijzersterke tegenstander met een brede selectie die zeker tot het eind mee zal dingen naar het kampioenschap.

Wedstrijdverloop
In de eerste set kon Volley Tilburg nog aardig in het spoor blijven bij de mannen van HLB van Daal.  Mede dankzij een aantal fraaie doortikballen van spelverdeler Lucas Vermeulen bleef het lang spannend. Maar uiteindelijk ging de eerste set met 25-23 naar HLB van Daal. De tweede set lukte het de Tilburgers niet om in de buurt van de mannen uit Den Dungen te blijven. De servicedruk, het aanvalsgeweld in combinatie met het uitstekend verdedigen door Van Daal bezorgde hen een 25-17 setwinst.

In de derde set leek Volley Tilburg het tij te kunnen keren. Met Gijs Moonen voor Niels van de Sande en Dennis van Gool voor Tim Swaan in de basis werd de servicedruk verhoogd en kon al snel een ruime voorsprong van zo’n tien punten worden opgebouwd. De twee wissels die van Daal-coach Sander Mulder in het veld bracht kwamen weliswaar te laat, maar lieten wel zien hoe sterk Van Daal in de breedte is. Het team kwam snel dichterbij maar uiteindelijk besliste Sjors den Dubbelden met een fraaie aanval deze set: 25-19.

De vierde set ging weer met 25-19 naar van Daal. Ook omdat passer/loper Alessandro Masciadri geblesseerd het veld moest verlaten kwamen de Tilburgers geen moment in de buurt van een vijfde set.

Vooruitblik
Volgende week speelt Volley Tilburg weer thuis. Dan reist de nummer 2 van vorig jaar, Dio Bedum vanuit het hoge noorden naar Tilburg. Heren-1 zal dan alles uit de kast halen om met een nieuwe overwinning de uitstekende start van de competitie een vervolg te geven en de derde plaats vast te houden. Maar ook Dio Bedum zal er alles aan doen om in het spoor van de koplopers Van Daal en Sliedrecht te blijven.

Noteer dus alvast in de agenda: zaterdag 15 oktober, 20.00 uur T Kwadraat: topvolleybal in Tilburg.