Volley Tilburg heren 1 is er in de eigen T Kwadraat tegen HLB van Daal niet in geslaagd zich te revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen in Den Dungen. De Brabantse derby werd opnieuw gespeeld in een  fantastische ambiance, veel Brabantse volleyballiefhebbers waren naar T Kwadraat gekomen. Zij kregen helaas geen spannend duel voorgeschoteld, dus zullen het vooral de HLB-supporters die genoten hebben. Hun ploeg won immers afgetekend met 3-0. HLB van Daal is daarmee Volley Tilburg gepasseerd op de ranglijst en definitief bevrijd van degradatiezorgen.
Het verhaal van de wedstrijd is eigenlijk snel verteld. Tilburg kon geen vervolg geven aan het uitstekende niveau van de afgelopen twee wedstrijden, die ruim werden gewonnen. Waar dat aan lag (overconcentratie, derby-stress) zal altijd een raadsel blijven, maar in ieder geval speelde HLB van Daal uitstekend. Met een enorme servicedruk  lieten de mannen uit Den Dungen Tilburg geen moment in hun spel komen.
De drie sets verliepen vrijwel identiek. HLB van Daal nam in het begin steeds een kleine voorsprong, die langzaam uitgebouwd kon worden.  Slechts als de pass wel een keertje bij de spelverdeler kwam, kon Volley Tilburg wat terug doen. Maar dat gebeurde helaas te weinig, waardoor na ruim een uur afgetekend werd verloren met respectievelijk 18-25, 20-25 en 19-25. HLB van Daal staat nu vijfde met een punt meer dan Volley Tilburg (6de), maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld.
Volley Tilburg heeft nu twee weken om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd. 4 maart staat de volgende wedstrijd op het programma, uit bij Vocasa in Nijmegen. Hopelijk kan Volley Tilburg de draad dan weer oppakken en opnieuw een goede wedstrijd neerzetten.

Tekst: Leon