Basketbalvereniging High Five verzorgt komende vrijdag, zaterdag en zondag het Joop Overeem Toernooi, een internationaal basketbaltoernooi voor jeugdteams onder zestien en onder achttien jaar. Negentien teams uit het binnen- en buitenland nemen deel aan dit evenement in het schitterende sportcomplex De Drieburcht in Tilburg Noord.
Tilburg – Het Joop Overeem Toernooi – genoemd naar een van de oprichters van de Tilburgse basketbalvereniging – wordt dit jaar voor de dertiende keer gehouden. Basketballers uit Duitsland, België en Nederland strijden de komende drie dagen om de titel.

Het toernooi is opgedeeld in twee klassen; jongens, meisjes onder zestien jaar en onder 18 jaar. High Five is vertegenwoordigd met 4 teams. Niet alleen sportieve prestaties staan centraal tijdens het toernooi, verbroedering en verschillende activiteiten, zoals een zwemfeest voor deelnemers en een scheidsrechtersprogramma waarin jonge scheidsrechters worden begeleid en gecoacht door ervaren scheidsrechters van de NBB Zuid, horen er ook bij.
Mede door de inspanningen van tientallen betrokken vrijwilligers van High Five en een subsidie van de gemeente Tilburg wordt dit toernooi mogelijk gemaakt. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor iedereen die kennis wil maken met de dynamische, sport die basketbal heet.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;