Tilburg, 26 januari – Een “do-or-die” wedstrijd, zo betitelde coach Guillermo Boogers de pot van afgelopen zaterdag tegen VCV uit Veenendaal. Het cruciale duel in de strijd om de veilige tiende plaats werd gespeeld zonder de geblesseerde basisspelers Gianni van der Aa en Matthijs Apine. Ook de coach is tijdelijk aan een rolstoel gekluisterd. Daan Smulders, Tom Chermin en Thomas van de Ven, allen spelers uit het tweede team, vulden het gat op. Ook Patrick Tonnaer stak in zijn rol als trainer en coach de helpende hand toe.

Volley Tilburg startte niet best en kwam in de eerste set met 16-9 achter. Twee time-outs en de geweldige service van Daan deden de wedstrijd kantelen. Mede door de service van Tom, de blokkering van Thijs Princen, Jens Andriessen, Sven de Roos en Rens Kroeze en spectaculaire defensieve acties van libero Dennis Gelissen en spelverdeler Rogier Raemaekers werd het gat gedicht. Ook de passing was goed verzorgd waardoor Rogier in staat was zijn aanvallers veelvuldig te laten scoren, zowel met keiharde smashes als met geweldige tikballetjes, waarin vooral Thijs uitblonk. Zo werd het erop en erover en won Volley Tilburg de eerste set met 25-20.

Ook in de tweede set wist VCV een klein gaatje te slaan, en kwam zelfs 23-20 voor. De Tilburgers bleven echter vechten voor wat het waard was. Vanaf 23-23 kon er niet meer worden teruggevallen op onze stoïcijnse benjamin, die onverstoorbaar de ene na de andere lastige sprongfloat op VCV bleef afvuren ondanks de luidruchtige pogingen van de tribune om hem uit zijn concentratie te halen. Uiteindelijk won Volley Tilburg de set met 30-28. De derde set ging steeds gelijk op en daarin had de ploeg steeds een kleine voorsprong. Na een eindsprint werd deze set ook met 25-20 gewonnen.

Volley Tilburg staat nu tiende met 8 punten uit 12 wedstrijden. VCV staat elfde (7 uit 14) en Sudosa, dat verrassend won van Webton Hengelo staat twaalfde met 6 uit 13. Het blijft dus ongemeen spannend onderin, maar Volley Tilburg heeft nog alles in eigen hand. Komende zaterdag is er weer een thuiswedstrijd, tegen Dio Bedum uit Groningen, de huidige nummer negen van de ranglijst. De Tilburgers zullen er alles aan doen om die wedstrijd te winnen en nog meer lucht te krijgen in de degradatiestrijd.

Bron: Volley Tilburg