Met winst in de laatste wedstrijd op VoCASA (3-2 na setstanden: 22-25, 25-22, 25-19, 27-25 en 15-10) behaalden de heren van Volley Tilburg een aansprekend resultaat. Gemakkelijk ging dat niet, want opnieuw kampt de ploeg van Guillermo Boogers met blessureleed. Gezien alle tegenslag is een vijfde plaats in de eindstand een degelijk resultaat.

In de vierde set moest spelverdeler Martijn van Eerd, die nog maar net terug is van een lange blessure, opnieuw afhaken. Hierna zorgden vooral Niki Samardzic en Sjors den Dubbelden met prima aanvallend werk en Daan Smulders met zijn uitstekende services voor winst in deze set. Tot overmaat van ramp liep middenaanvaller Tim Swaan in de laatste set een gebroken vinger op. Hij verbeet echter de pijn en maakte de wedstrijd af.

Toch was er een mooi slotakkoord. Een rally met spectaculaire verdedigende acties van zowel VoCASA als Volley Tilburg zorgde voor een staande ovatie bij het publiek. Na afloop nam Volley Tilburg afscheid van aantal vertrekkende spelers. Vanaf 7 mei starten de trainingen voor het komende seizoen in de nieuwe formatie.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)