Het lijkt de laatste weken weer wat beter te gaan met het eerste herenteam van Volley Tilburg. Als we de ‘misser’ tegen hekkensluiter Compaen niet meetellen, staat er nu weer een serie winstpartijen op de teller. Ook afgelopen weekend wist de Tilburgse volleyploeg een 3-1 overwinning bij te schrijven. Dit keer ging het ten koste van het Groningse Dio Bedum.

Het ging niet gemakkelijk, want opnieuw kampte Volley Tilburg met blessureleed. Dit keer  moest passer/loper Martijn van Eerd vroegtijdig het veld verlaten. Desondanks stonden er aan het eind van de wedstrijd de volgende setstanden op het scorebord: 25-23, 25-22, 17-25 en 25-21.

Dio begon vooral serverend sterk en nam in de eerste set direct een voorsprong. Volley Tilburg bleef echter de aansluiting houden en met een mooie servicereeks van Gijs Moonen liep de ploeg uit naar 22-18. Het was nota bene de hinkende Martijn van Eerd die de set besliste. Voorzichtigheid was geboden en dus startte Niki Samardzic in de tweede set in diens plaats. Dio kwam opnieuw op voorsprong maar een fraaie servicereeks van benjamin Daan Smulders bracht de Tilburgse ploeg in de slotfase weer op voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven.

Uit het boekje
In de derde set wierp Martijn van Eerd, nadat hij al diverse malen behandeld was, dan toch de handdoek en verliet met een van pijn vertrokken gezicht het veld. De Groningers grepen die kans met beide handen aan pakten de setoverwinning. Vervolgens toonde Volley Tilburg in de vierde set veerkracht en voerde de wekenlang geoefende snelle set-ups perfect uit. Een prachtige mokerslag van Tim Swaan door het midden volgde op een supersnelle setup door Frank Compagne. Het pleit was beslecht: veni, vidi, vici.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)