Heren 1 begon afgelopen weekend aan de loodzware start van het debuutjaar in de Topdivisie. Met Cito, Webton Hengelo, Van Daal en Dio Bedum staat de complete top 5 van het vorige seizoen op het programma. Tegen Pelster Cito in Zeist werd begonnen aan die zware reeks. En met succes. Dankzij een ijzersterke service, fraaie verdedigende acties, een grote teamspirit en veel enthousiasme en fanatisme werd Cito in sporthal De Koppeling met 3-0 verslagen.

De eerste set ging lang gelijk op en was daardoor superspannend. Maar uiteindelijk wisten onze mannen in de fase van the big points door te drukken. Twee uitstekende services van Alessandro Masciadri zorgden ervoor dat Cito geen fatsoenlijke aanval op kon bouwen. Met 23-25 was de eerste setwinst in de topdivisie een feit. En dat smaakt uiteraard naar meer. Heren 1 drukte door en kwam in de tweede set al snel op een voorsprong van vijf punten. Alle aanvallers konden zich naar hartelust uitleven met de heerlijke set ups van Lucas Vermeulen. En moest er iets opgelost worden, dan waren Sjors den Dubbelden en Niels van de Sande van achter de drie ook succesvol. Het gat met Cito werd langzaam groter en met een paar fraaie floatservices van David Azantinlow kon de tweede set afgemaakt worden: 25-16. Daarmee was ook het eerste wedstrijdpunt in de topdivisie binnen.

In de derde set verslapte de concentratie enigszins. Maar ondanks opvallend veel servicefouten in het begin van die set kwam heren 1 toch op een 10-7 voorsprong. Op die stand zagen de scheidsrechters tot verbijstering van heren 1 een enorme netfout van een Cito-speler over het hoofd. En gebeurde wat je vaker ziet in zo’n situatie: de frustratie werkt meerdere punten door, Cito kreeg weer geloof en vertrouwen en kwam met 11-10 voor. Daarna ging ook deze set gelijk op.  Maar gelukkig hielden onze mannen het hoofd koel, ondanks dat tot 23 Cito steeds een puntje voor stond. Uiteindelijk kreeg Cito geen vat op de float van Tim Swaan, die sowieso al een belangrijke rol speelde met zijn fraaie blokkering, en kon ook set 3 binnengehaald worden met 26-24.

Deze fraaie competitiestart geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Komend weekend komt titelkandidaat Webton Hengelo, dat verrassend de eerste wedstrijd verloor van Dio Bedum, een andere topper uit de Topdivisie naar Tilburg. Komt dat zien om 20.00 uur in T Kwadraat.