Waar de vrouwen van Volley Tilburg wonnen van de nummer laatst, slaagden de heren niet in deze missie. Hekkensluiter Compaen uit Oostzaan bleek over meer vechtlust en teamspirit te beschikken dan de Tilburgers en won met 3-1 (22-25, 25-20, 25-23 en 25-23).

Volley Tilburg had vertrouwen geput uit thuisoverwinningen tegen Reflex en HLB van Daal. De ploeg startte met Sjors den Dubbelden en Martijn van Eerd (passer/lopers), Tim Swaan en David Azantinlow (midden), Frank Compagne (spelverdeler), Gijs Moonen (diagonaal) en Roland Lucassen (libero). Door fraaie servicereeksen van Tim en Niki Samardzic sloeg Volley Tilburg een gaatje en hield dat de hele set vast.

Hoe anders was dit in de tweede en derde set. Het leek chaos in het veld en ook de time-outs en wissels die coach Guillermo Boogers toepaste, hielpen niet. Toch kwamen de Tilburgers in de vierde set weer op voorsprong. Alleen was het Compaen dat met een sterke servicereeks de set vanaf 16-20 naar zich toe trok.

Volley Tilburg speelt pas weer op zaterdag 24 februari. Dan wacht opnieuw een lastige tegenstander als Dio Bedum naar Tilburg komt.

Door: Theo van Etten (bron: Volley Tilburg)