Burgemeester Theo Weterings roemde de initiatieven en activiteiten van Harry Nefs, die na 27 jaar voorzitterschap van stichting Sportgala Tilburg afscheid neemt, en gaf aan dat het Sportgala voor de Tilburgse sporters en de gemeente van groot belang is. Daarom mocht Harry Nefs de gouden speld van de gemeente Tilburg ontvangen.

Al 27 jaar organiseert Stichting Tilburgs Sportgala de huldiging van de Tilburgse sportkampioenen. Voor die tijd was er ook al aandacht voor succesvolle Tilburgse sporters. In de jaren 80 werden zij ontvangen in de burgerhal van het stadhuis. Daar kregen zij uit de handen van de sportwethouder een oorkonde. Op mede initiatief van Harry Nefs, destijds hoofd sportbeleid van de gemeente Tilburg, zijn de Tilburgse Sportprijzen in het leven geroepen en de stichting Tilburgs Sportgala opgericht. Als voorzitter van de stichting heeft Harry Nefs sturing gegeven aan de stichting en gezorgd dat de prijzen in een aantrekkelijk programma uitgereikt werden. Ook in tijden van bezuinigingen waar de gemeente minder aandacht wilde of kon besteden aan de Tilburgse sportprestaties, lukte Harry Nefs steeds weer de juiste wegen te vinden om het Sportgala door te laten gaan. Mede door samenwerking met Fontys  en ROC en sponsoring door het Tilburgse bedrijfsleven biedt het Tilburgs Sportgala een moment, een plek en een podium voor iedereen die op zijn of haar manier presteert in de sport. Prestaties die gezien mogen worden door de gemeente, de stad en haar inwoners om zo iedereen die betrokken is bij sport verder op weg te helpen. Na 27 jaar werd het voor Harry tijd om te stoppen en de voorzitters hamer over te geven aan Edgar Verkooijen.

Ook in 2018 wordt wederom het Tilburgs sportgala georganiseerd en wel op 14 december in Theaters Tilburg. Sportprestaties kunnen worden aangemeld op:  www.tilburgssportgala.nl/aanmelden-prestaties