‘Obstacle World the Highland Edition’ is er klaar voor en de bouw is begonnen. In het weekend van zaterdag en zondag, 16 en 17 juni is het Tilburgse Stadsbos013 volledig in Schotse sferen gehuld. Met de Obstacle Run en het NK Highland Games als blikvangers is er voor het publiek voldoende te beleven voor een hele dag vertier.

Obstacle Run

Het centrum van het spektakel wordt gevormd door de Edinburg Arena, waar elk half uur een ‘clan’ vertrekt. Nadat de Clan Leader iedereen heeft klaargestoomd begint de strijd tegen de elementen. Hiervoor is een route van 12 kilometer met meer dan 37 obstakels uitgezet.

De finish en Splash Zone bevinden zich in de directe nabijheid van de start: hier kan het publiek de uitgeputte warriors helpen met afkoelen voordat zij aan de laatste hordes beginnen: Brave Heart Ramp, Sky Bridge en als grote finale: Urguhart Castle.
Kom in Kilt en laat je Schminken in de Brave Heart War Shop. Tickets zijn online en tijdens het weekend bij de registratie beschikbaar.

Route door Stadsbos013 en terrein Landgoed De Groene Kamer

De route van deze obstakelrun loopt vanuit Landgoed De Groene Kamer, langs de Oude Leij en strekt tot in het Amarant bos. Dit jaar zit er een uniek nieuw deel in het parcours en gaan de strijders ook door het Bleukbos. Deelnemers komen op plekken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, waardoor dit evenement een unieke kennismaking met de stadsnatuur is. Het Highland Edition plein is ingericht op het terrein van Landgoed De Groene Kamer, een landgoed nieuwe stijl in ontwikkeling.

NK Highland games

Op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 15.30 uur brandt de titelstrijd ‘Sterkste Strijder van de Highland Edition’ los. Zo’n 30 krachtpatsers nemen het tegen elkaar op bij oeroude Schotse onderdelen: Caber Toss (paalwerpen), Steenwerpen (kogelstoten), Gewichtwerpen, Hooggooien en Hammer Throw (hamerslingeren). De presentatie is in handen van Wout Zijlstra, de voormalige ‘Sterkste man van Nederland’.

Edinburg Arena

Ook voor kijkers is er voldoende te beleven. Overal om je heen zal je deelnemers over de hindernissen zien kruipen en klimmen. Er is dit jaar een Kids Area met veel leuke activiteiten, een Obstacle Box waar iedereen kan proberen hoe het is om de hindernissen te nemen. Natuurlijk kan iedereen zich ook weer tegoed doen aan één van de verschillende bieren, een Highland Burger en genieten van gezellige muziek en entertainment.

 

‘Be rough, be tough, be a clan’s man!!’

Kijk voor de laatste informatie op www.obstacleworld.nl.