In sportcomplex T-Kwadraat kwamen afgelopen weekend de mannen van Nederland uit voor de kwalificatiewedstrijd voor de Europese Kampioenschappen turnen. Zij hebben nog drie weken om zich hierop voor te bereiden. De Europese Kampioenschappen vinden dit jaar plaats van 19 t/m 23 april in het Roemeense Cluj-Napoca. De loting hiervoor heeft afgelopen week plaatsgevonden. De Nederlandse mannen starten in de tweede subdivisie op sprong en in de derde subdivisie op ringen. De definitieve selectie voor de mannen wordt op maandag 3 april bekend gemaakt.

De acht Nederlandse mannen konden na de Team Challenge in Stuttgart vorige week nu aan de slag met hun eigen verbeterpunten. ‘Er was progressie te zien na vorige week en de individuele aandachtspunten zijn opgepakt’ aldus bondscoach Bram van Bokhoven. ‘Ik ben erg tevreden over de oefeningen die ik vandaag gezien heb.’ De punten van vandaag zijn nog lastig te interpreteren door de nieuwe code of points waarbij de elementen een andere waarde toegekend krijgen.

Resultaten

Michel Bletterman won de kwalificatie met 79.82 punten. De turner van Topsport Noord zette op vloer een mooie score neer van 12.90, die score kon hij vervolgens uitbreiden met een 13.55 op voltige. Op ringen behaalde Michel 12.15, zijn sprong was goed voor 14.17 en daarna op brug 13.70 punten. Michel eindigde op rek met een score van 13.35.

Bart Deurloo opende vandaag de kwalificatie op de vloer en zette direct een hele mooie prestatie neer van 14.05 punten. Aan de ringen behaalde Bart met een hele mooie oefening 13.65 punten, gevolgd door 14.42 punten op sprong, op voltige en brug moest hij helaas een val incasseren. Tijdens het inturnen op de rekoefening kwam Bart ongelukkig ten val waardoor hij uit voorzorg bij de laatste oefening niet meer in actie is gekomen.

SV PAX turner Casimir Schmidt behaalde op de vloer 12.30 punten om daarna op voltige 12.15 te scoren. Aan de ringen bereikte Casimir een score 13.45. Zijn sprong was vervolgens nog beter met een score van 14,72, daarna door een mindere oefening met val op brug behaalde hij 10.15 en als laatste 12.90 op rek. Zijn puntentotaal kwam daarmee uit op 78.27.

Rick Jacobs verliet de vloer met slechts 10.35 punten maar hij herstelde zich goed aan de ringen met 13.30 punten, vervolgens 13.15 op sprong, 10.15 op brug en 12.90 op rek. Rick eindigde op een derde plek met 69.20 punten in totaal.

Van GV O&O uit Zwijndrecht heeft Boudewijn de Vries het op voltige met een score van 12.50 goed gedaan en ook op rek presteerde Boudewijn knap met 12.90 punten. Bram Verhofstad rondde op de vloer een hele mooie oefening af met een score van 13.35. Zijn oefening op rek was niet vlekkeloos en eindigde met een score van 9.25. Met een score van 14.30 zette Anthony van Assche een sterke score neer aan de ringen. Zijn oefening was erg sterk vandaag. Daarna kwam hij ook nog in actie op de brug en sloot dit af met 13.60 punten. Voltige bleek voor meerdere turners vandaag een lastige hobbel. Ook Justen Zuidema kon geen vlekkeloze oefening afronden. Zijn eindscore van 9.85 laat dit ook zien.