TILBURG, maart 2016,

(Voormalige) Topsportleerlingen ijshockeyen tegen Nederlands Team

TILBURG – Het Koning Willem II College bestaat 150 jaar en viert dit met activiteiten die symbool staan voor de school. Op sportgebied is er gezocht naar een gepast evenement in samenwerking met partner van de school, de Stichting Topsportopleiding Tilburg. Op 7 mei ijshockeyt een team van (voormalige) leerlingen van de Topsportopleiding tegen het Nederlands Team in het IJssportcentrum aan de Stappegoorweg in Tilburg.
Goede doelen
‘Topsportopleiding tegen kanker’ is de naam van het evenement. Daarmee onderstreept de opleiding haar 15-jarig bestaan. In die jaren heeft de opleiding veel topsporters maar in het bijzonder veel ijshockeytoppers voortgebracht. “In samenwerking met vele partners hebben we al vele toppers afgeleverd, van voetbal en hockey tot badminton. Met de lustrumwedstrijd onderstrepen we de samenwerking tussen het Koning Willem II College en Tilburg Trappers.” Frank Leenders neemt samen met Maarten van Alphen de organisatie van de lustrumwedstrijd voor zijn rekening. “Met de opbrengst ondersteunen we de goede doelen KIKA, Orange Babies en de kinderafdeling van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis.”
Programma
Tijdens het evenement komen zowel jonge talenten als toppers op het ijs. In het voorprogramma wordt er een wedstrijd gespeeld tussen Trappers (U16) die onder de stichting vallen en het Nederlands Team onder 16. Deze wedstrijd (3 x een kwartier zuivere speeltijd) begint om 16.00 uur. Tijdens het tussenprogramma zetten shorttrackers snelle rondetijden neer.
Het hoofdprogramma bestaat uit een wedstrijd tussen een team van Tilburg Trappers met sporters die zijn begeleid door de Topsportopleiding Tilburg. Hierbij valt te denken aan namen zoals Diederik Hagemeijer, Ian Meierdress, Micky Bastings, Rheno de Hondt, Maarten Brekelmans, Nick de Ruijter, Boet van Gestel. Zij zijn actief voor Tilburg Trappers. Hun tegenstander het Nationale ijshockeyteam omvat namen als Jordy Verkiel, Ivy van den Heuvel, Martijn van Oisterwijk, Levy Houkes, Peter van Biezen en Mitch Bruijsten. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur en heeft een officieel karakter (3 keer 20 minuten zuivere speeltijd).
Arrangementen
Naast het programma op het ijs is er ook de mogelijkheid om te dineren of gebruik te maken van een buffet. Er zijn twee VIP-mogelijkheden. Bij ‘VIP 1’ ontvangt de bezoeker naast een dagkaart een driegangendiner en vrij drinken tot anderhalf uur na de hoofdwedstrijd. Voor het ‘VIP 2’ arrangement geldt alleen vrij drinken een half uur voor de wedstrijd tot anderhalf uur na de wedstrijd. Voor ouders en vroege bezoekers is er ook een ‘combi’ arrangement waarbij de bezoeker kan genieten van een buffet in de vriendenclub.

Stichting Topsportopleiding Tilburg heeft mede door de hulp van vele partijen de prijzen laag kunnen houden voor tickets voor deze geweldige dag. Hierdoor hoopt de stichting dat het hele IJssportcentrum vol zit om dit heugelijke feit te vieren en om zo de goede doelen te steunen.
Tickets zijn te vinden via de site van Stichting Topsportopleiding Tilburg en te koop op ticketpoint.nl