Balance Support, praktijk voor voeding en beweging en massage uit Goirle en onderdeel van het erkende Wandelcentrum Midden-Brabant, organiseerde op dinsdagavond 21 april 2 gratis clinics op Landgoed Gorp en Roovert, de Nordic Walking clinic begon om 19.30 uur en de XCO Walking/Jogging clinic om 20.30 uur.

Nordic Walking clinic
Tijdens deze clinic van ongeveer 50 minuten werden de basistechnieken van het Nordic Walken uitgelegd en in de praktijk gebracht. Aan het eind van deze clinic hadden de deelnemers een goed beeld van wat Nordic Walking precies inhoudt. De clinic werd afgesloten met een kop koffie of thee.

XCO Walking/Jogging clinic
XCO is een afkorting voor ‘extreme core’. Een core-training wil zeggen; je natuurlijk korset, dus voornamelijk je buik- en rugspieren. En natuurlijk krijg je door middel van de XCO-Trainer niet alleen een strakker lijf, je voelt je voldaan en energiek na een training vol power! De XCO’s zijn lichte aluminium buisjes met een vulling van grit. Bij iedere beweging die je maakt schuift het grit heen en weer. Je spieren, banden en pezen moeten reageren op deze gewichtsverplaatsing. Deze dynamische vorm van spiertraining is veel effectiever dan het statisch uitvoeren van krachtoefeningen.

XCO Walking/Jogging is bedoeld voor iedereen die van wandelen en/of joggen houdt, ongeacht leeftijd, ervaring of doelstelling. Het is een ideale training voor uithoudingsvermogen voor beginners, gevorderden, duursporters en senioren en helpt bij afvallen. Geoefende lopers zullen direct merken dat lopen met de XCO’s een toegevoegde waarde heeft! De XCO Walking/Jogging clinic duurde ook ongeveer 50 minuten en werd eveneens afgesloten met een kopje koffie of thee!

Klik op de eerste foto om de serie te bekijken.