Biest-Houtakker, 15 augustus Traditioneel luidt de Vakantieloop het hardloopseizoen na de zomervakantie in. Gisteren was het weer zover. Ruim 340 deelnemers – meer dan vorig jaar – stonden aan de start voor hun wedstrijd over 10, 4 of 1 kilometer.

De 10 kilometer van de Vakantieloop is een onderdeel van het 013 Global-E Wegcircuit Midden Brabant, een serie wedstrijden voor senioren en veteranen. Wanneer je aan minimaal zeven wedstrijden (met een minimale lengte van 10 kilmeter) deelneemt, doe je mee voor het eindklassement. Als hoofdsponsor van het wegcircuit was Global-E uiteraard weer met de bekende bus aanwezig.

 10 kilometer-wedstrijd
Wesley van der Gouw (Prins Hendrik) en Sara van Grunsven (Tilburg Road Runners) werden met 31:26 respectievelijk 38:46 de winnaars van de 10 kilometer-wedstrijd. Waar de heren nog een spannende strijd uitvochten (het verschil met de nummer 2 bedroeg slechts 10 seconden) sloeg Sara een gat van enkele minuten met de concurrentie. Overigens was die ook afkomstig van de Tilburg Road Runners. Loes Verstappen werd namelijk 2een Chantel de Lange eiste de 3eplaats op. De dames werden tevens winnares in hun leeftijdscategorie.

Het parcours van de Vakantieloop bestaat uit rondes van twee kilometer. De organisatie van de Vakantieloop is een samenwerkingsverband van atletiekvereniging ACHIL’87 uit Hilvarenbeek en voetbalvereniging S.V.S.O.S. uit Biest Houtakker.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: