Biest Houtakker 14 en 15 maart 2015,

Traditiegetrouw organiseert MCC ‘de Biest’ medio maart het openingsweekend van het nieuwe motorcrossseizoen: Op zaterdag 14 maart werd de eerste wedstrijd om het Brabants Kampioenschap van de WBMC (West-Brabantse Motocross Club) gehouden; op zondag stonden de selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap van de MON (Motorsport Organisatie Nederland) op het programma. Diverse rijders van de MON stonden beide dagen aan het vertrek; onder hen o.a. Britt van der Werff uit Valkenswaard (damesklasse) en de plaatselijke favoriet Gijs Peeters (junioren).

Britt van der Werff was zowel zaterdag als zondag een klasse apart: op zaterdag won ze beide manches in de herenklasse junioren MX2; zondag was ze oppermachtig in de damesklasse. Regerend Brabants Kampioen in de klasse MX1-liefhebbers Gijs Peeters promoveerde naar de klasse MX1-junioren en blijkt ook daar al meteen met de besten mee te kunnen:  tijdens de eerste kampioenswedstrijd eindigde hij op een verdienstelijke vierde plaats. Hij is sinds enkele weken bovendien startbewijshouder bij de MON. In de klasse junioren MX1 is hij oppermachtig: de drie selectiewedstrijden van het nog prille seizoen (Mill, Boekel en Biest-Houtakker) won hij met groot machtsvertoon. De overstap naar de klasse MX Open Senioren zal niet lang op zich laten wachten!

De organisatoren van het motorcrossweekend kunnen terugzien op een bijzonder geslaagd evenement: een sterk deelnemersveld, grote publieke belangstelling en geen ernstige ongevallen! Komende zaterdag 21 maart wordt de strijd om het Brabants Kampioenschap van de WBMC voortgezet op het circuit van motorclub Alphen. De selectiewedstrijden voor het Nederlands Kampioen MON worden zondag 22 maart vervolgd in Overloon.

In de foto-slider; Gijs Peeters (116) en Floris van der Aa (7), beide MCC DE Biest, in actie.