In het weekend van 11 juni 2017 flikte de Goirlese Handnalvereniging het weer: ze werden kampioen! Dit keer was de eer aan de Jongens B. In de zondagse namiddag streden zij een dappere uitwedstrijd tegen Tachos HB 2 in Waalwijk, om vervolgens op een Wolluk naar huis te rijden.

Het eerste deel van de eerste helft ging voortvarend. Ze kregen het zelfs voor elkaar om met 7-2 voor te staan. Maar hoogmoed komt voor den val. Helaas wist Tachos een bijna fatale inhaalslag te maken. Gelukkig wist keeper Alec genoeg doelpogingen te blokkeren.  Toen het scorebord op 11-10 stond, werd het rustsignaal gefloten. De Goirlese handballers hadden hun voorsprong weten te behouden. Tijdens de rust werden er uitvoerig diepgaande strategiën besproken. Een smid verklapt nooit zijn geheimen. We zullen daarom nooit weten wat er in die tien minuten is gesproken. Wat we wel weten, is dat het haar vruchten heeft afgeworpen. Doelman Alec werd vervangen door Jens. Ook Jens bleek opgewassen tegen de ballensalvo’s van Tachos. Het team speelde écht als team. Door tactisch samenspel wist Stijn veel doelpunten te maken. Na een tweede helft vol doelpunten en slinkse handbaltacteken stond GHV met 27-17 voor. Het eindsignaal volgde. De Jongens B van de Goirlese Handbal Vereniging was officieel kampioen.

De Jongens B heeft veel geleerd van alle vorogaande seizoenen. Det was te zien. We bedanken dan ook alle coaches en trainers voor hun bijdrage! Wil je meer weten voer de Goirlese Handbal Vereniging of wil je een keer meetraienen? Kijk dan op www.ghvgoirle.nl.