Onder het motto ‘Met bloemen en fruit loop je die 4daagse uit’ liepen van 10 tot en met 13 april ruim 470 kinderen en hun ouders dagelijks een route van 5 kilometer door de straten van Tilburg-Noord. Na afloop van deze ‘Gezonde Wandel4daagse Tilburg-Noord’ werden de enthousiaste kinderen onthaald bij wijkcentrum de Symfonie. Daar ontvingen zij uit handen van wethouder Hans Kokke hun welverdiende medaille.

Jongeren Op gezond Gewicht
De 4daagse is één van de vele gezonde initiatieven in Tilburg-Noord en vloeit voort uit de beweging ‘Jongeren Op gezond Gewicht, waar Tilburg sinds 2013 bij is aangesloten. Deze beweging stimuleert steden, wijken en dorpen om gezond eten en bewegen voor jongeren eenvoudig en aantrekkelijk te maken. Het doel in Tilburg is de stijging van overgewicht bij kinderen van 0 tot 12 jaar met name in Tilburg-Noord om te zetten in een daling.

Gezonde School
Basisscholen met combinatiefunctionarissen in Tilburg-Noord laten door hun deelname aan de activiteiten zien een gezonde schoolaanpak te omarmen. In de afgelopen maanden zijn diverse Gezonde School-vignetten uitgereikt en ook kinderdagverblijven en zorginstellingen maken zich sterk voor een gezonde leefomgeving.

Gezonde snack
Tijdens de Wandel4daagse werden geen snoepzakken uitgedeeld, maar een gezonde snack en een flesje water. Na de wandeltocht kon men nog een potje voetballen op de opgezette pannaveldjes in de wijk. Iedere avond was er feestelijke muziek, verzorgd door DJ Tim Jongbloets. Deze wandel4daagse wordt duidelijk gedragen door de wijk, wat bleek uit de vele vrijwilligers die een bijdrage leverden aan een bijzonder succesvolle 3e editie!

De Gezonde Wandel4vierdaagse werd georganiseerd door Wijkraad Stokhasselt 88 in samenwerking met ContourdeTwern. Ondersteuning werd geboden door Jongeren Op Gezond Gewicht Tilburg, Magnolia Bloemen, Sporel, Albert Heijn, Buurtsport, Tjil!, Noordraad en Wijkraad Stokhasselt.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;