Lekker met je ouders ploeteren door de modder, je een weg zoeken via touwnetten of klauteren over ruige hindernissen. Dát en meer is allemaal mogelijk tijdens de Family Challenge ‘Obstacle Run – The Highland Edition’, die op 1 en 2 juli in Stadsbos013 gehouden zal worden. Ben jij niet bang om vies te worden en vind je het leuk om samen met je ouders de stoere hindernissen te bedwingen, dan is deze gezinsactiviteit het ultieme dagje uit in de vrije natuur.

Bij deze obstakelrun kunnen kinderen vanaf 5 jaar onder begeleiding van een of meer volwassenen een parcours van 3 of 6 kilometer afleggen. Via spannende paadjes doemen poelen en hindernissen op, die op basis van inzicht, lenigheid en kracht overwonnen moeten worden. Speciaal voor deze run zijn 16 obstakels met uitdagingen voor zowel kind als volwassene gebouwd. Aan het eind ligt – naast een voldaan gevoel – een mooi T-shirt en een goodiebag klaar.

Apenkooien

Organisator Sander van Nieuwenhuijzen heeft samen met zijn gezin al aan meerdere obstakelruns meegedaan: ‘Door zo’n gezamenlijke uitdaging kom je als gezin dichter bij elkaar. Je leert door te zetten, grenzen te verleggen en je kinderen krijgen meer zelfvertrouwen. Bovendien is niets zo fantastisch als apenkooien in de natuur en ook voor ouders is zoiets gewoon een prachtige speeltuin.’

Naast de Family Challenge is er voor kinderen van alles te beleven tijdens het evenement. Zo kunnen zij zich in de Game Arena laten schminken in de gevechtskleuren van hun clan, op pony’s rijden of de sterke mannen aanmoedigen bij het NK Highland Games.

Spieren voor spieren

Van elke inschrijving voor Obstacle World gaat € 1,50 naar ‘Spieren voor Spieren’. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een spierziekte en heeft als hoofddoel om spierziekten de wereld uit te helpen. Deelnemers kunnen ook  zelf een wervingsactie voor dit goede doel opzetten.

Aanmelden voor de Family Challenge of voor een wervingsactie in het kader van Spieren voor Spieren kan via www.obstacleworld.nl.

DEN BOSCH  -  Obstacle World, U-base 18-02-2017.

DEN BOSCH – Obstacle World, U-base 18-02-2017.