Jacques Kusters is een gelukkig man. De eerste editie van de Marathon Tilburg is een prachtig hardloopfeest geworden. Door het warme weer waren alle onderdelen naar de ochtend verplaatst, maar dat lijkt het evenement zelfs ten goede te komen. ‘Ik denk dat we het volgend jaar sowieso weer op deze manier programmeren’, aldus de meer dan tevreden organisator.

Emoties bij finish
Want juist doordat zowel de hele, halve als kwart marathon in de ochtend van start ging, was er veel publiek op de been om de lopers aan te moedigen. Ook de samenloop van de diverse afstanden die hierdoor ontstond, werd door lopers als positief ervaren. Met Jop van der Steen (startnummer 013!) en Marleen Kuypers kreeg de marathon twee regionale winnaars. Maar mooier wellicht waren de emotionele taferelen bij de finish: kinderen die hun vaders begeleidden op de laatste meters en tranen van emotie bij hen die hun eerste marathon voltooiden.

Prima organisatie
Deelnemers waren het er massaal over eens dat de organisatie een knap staaltje werk had verricht. Jacques: ‘Het gehele team bestaat uit mensen met een passie voor hardlopen en dit evenement. Wij wilden elk detail perfect invullen en dat zie je terug in de reacties van de deelnemers. En natuurlijk zijn er verbeterpunten. Die gaan we goed analyseren en volgend jaar verbeteren. Maar nu is het eerst tijd voor een feestje!’

De datum voor de Marathon Tilburg van 2018 is al bekend: 26 en 27 mei.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto en bekijk de serie in een slide-show: