TILBURG – Afgelopen zondag (21 januari) stond de 3de editie van het Nederlands Studenten Kampioenschap veldrijden op het programma. Daarnaast werd er ook gestreden om wie zich een jaar lang de beste van Tilburg mag noemen.

De Tilburgse Studenten Wielervereniging De Meet organiseerde afgelopen zondag op de wielerbaan van TWC Pijnenburg in Tilburg het Nederlands Studenten Kampioenschap. Zowel licentie- als niet-licentiehouders konden aan deze wedstrijd meedoen. Uiteindelijk waren er zo’n 60 deelnemers, die streden om de felbegeerde titel.

Technisch parcours

Het parcours bevatten alle facetten van het veldrijden. Er waren zandstroken, balken, modder maar ook een open gedeelte op de weg aanwezig. “We kregen van de meeste deelnemers te horen dat het een zwaar parcours was. Maar wel een kampioenswaardig parcours en dat is ook de insteek die we hadden. Voor ons als organisatie is het een geslaagde editie geweest”, aldus organisator Tim Broers.

NSK veldrijden 2018

Of TSWV De Meet volgend jaar voor de 4de keer het NSK gaat organiseren is nog de vraag. “Het hangt ervan af of we het NSK krijgen toegewezen en of een andere vereniging het wil organiseren. Als we het NSK niet krijgen toegewezen, dan gaan we misschien een gewone wedstrijd zonder kampioenschap organiseren. Maar dat is allemaal nog afwachten.”

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

TILBURG - NSK Veldrijden, TWC Pijnenburg 21-01-2018. Rings.