Op zondag 27 september 2015 organiseert volleybalvereniging Volley Tilburg voor de eerste keer het Gelijkvloers.nu Zitvolleybaltoernooi. Vanuit heel Nederland en daar buiten komen zitvolleybalteams naar Tilburg om daar tegen elkaar te strijden. Sportcomplex T Kwadraat, aan het Olympiaplein, zal tussen 11.00 uur en 15.00 uur het strijdtoneel zijn waar de Eredivisie, 1e Divisie en de 2e Divisie elkaar ontmoeten. Bezoekers zijn van harte welkom. Toegang is gratis.
Ter afsluiting zal om 16.00 uur het Nederlands Heren Zitvolleybal Team het in een officiële interland opnemen tegen het nationale team van Bosnië en Herzegovina. Laatstgenoemde is de regerend Europees-, wereld- en Paralympisch kampioen. Beide teams bereiden zich voor op het Europees Kampioenschap dat van 30 september t/m 8 oktober in het Duitse Warendorf gespeeld wordt.
Bondscoach Hans Mater: “Een betere EK voorbereiding dan spelen tegen Bosnië en Herzegovina is er niet. Dit omdat het land de afgelopen jaren al aardig wat titels in de wacht heeft gesleept! Het is voor ons een eer om het Bosnische team in Nederland te ontvangen en zijn daarom Volley Tilburg zeer dankbaar dat we hier de officiële interland mogen spelen en alles voor ons wordt georganiseerd.”
Het EK is een zeer belangrijk toernooi voor de Nederlandse zitvolleybalmannen. De winnaar plaatst zich voor de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. Mocht Bosnië en Herzegovina (dat al is geplaatst voor Rio) goud winnen, dan volstaat de tweede plek voor kwalificatie. Mocht Oranje er niet in slagen op het EK kwalificatie voor Rio 2016 af te dwingen, dan krijgt het nog een kans in maart 2016 op de Intercontinental Cup in China.
De organisatie nodigt alle Oranje gezinde supporters, maar natuurlijk ook de supporters van Bosnië en Herzegovina, van harte uit om hun land te ondersteunen tijdens deze interland. Entree is gratis.
Voor de laatste updates omtrent het toernooi en de interland verwijst de organisatie naar http://www.facebook.com/zitvolleybal.

Titel