Willem II is er niet in geslaagd de ‘perfecte week’ af te leveren. Na de overwinning op Roda JC en de bekerwinst tegen de amateurs van CSV Apeldoorn aasden de Tilburgers thuis op een nieuwe scalp maar SC Heerenveen bleek te sterk: 1-2.

‘Een twee momenten-nederlaag’, zo vatte Erwin van de Looi de confrontatie met Heerenveen samen. De trainer van Willem II doelde op de twee ongelukkige momenten aan Tilburgse zijde waarvan de bezoekers optimaal profiteerden. Allereerst was daar vlak voor rust een ongelukkige handsbal van Fran Sol en de weergaloze wijze waarop Heerenvener Stijn Schaars vanaf twintig meter de vrije trap binnenschoot (1-1).

Kogeltrein
Na een uur spelen volgde het tweede onfortuinlijke Tilburgse moment. Zwak uitverdedigen van Elmo Lieftink bracht Yuki Kobayashi in balbezit. De in Tokio geboren middenvelder schoot de bal met de snelheid van een Japanse kogeltrein achter Willem II-keeper Timon Wellenreuther. Het bleek de winnende treffer.

Ruimschoots beloond
Heerenveen werd daarmee ruimschoots beloond voor zijn inspanningen. Vanaf het beginsignaal joeg Willem II op de volle winst. Het hield daarbij ook tegen de Friezen vast aan het 3-5-2-systeem van de laatste weken, met dien verstande dat Elmo Lieftink op het middenveld de plaats innam van de geschorste Pedro Chirivella. Hij bekroonde zijn invalbeurt al na twaalf minuten met de openingstreffer na een voorzet van Freek Heerkens.

Wrang 
Dat Willem II uiteindelijk toch gedwongen werd tot een slotoffensief was wat wrang, vond Van de Looi: ‘We hebben er alles aan gedaan wat we konden. We hebben naar vermogen aangevallen, al was het moeilijk om voortdurend druk te zetten. We zijn nu zo’n tweeënenhalve week bezig met de huidige groep en er is duidelijk sprake van progressie. Daar gaan we dan ook vrolijk mee verder.’

Einde mooie thuisreeks 
Aan de mooie thuisreeks van Willem II tegen SC Heerenveen kwam echter een einde. De laatste zege van de Friezen in Tilburg dateerde alweer van bijna negen jaar geleden (1-3 op 7 december 2008). Sindsdien hielden de Tricolores vijf keer de punten in eigen huis en en werd één keer de buit gedeeld. Heerenveen-trainer Jurgen Streppel was spekkoper. Zijn ploeg veroverde zaterdag door de nederlaag van Feyenoord de koppositie, maar hij had ook een goed woordje over voor zijn oude club: ‘Ik ben hier weer warm ontvangen. Ik hoop dat Willem II snel weer punten gaat pakken.’

Klik op de eerste foto om de serie in een slede-show te bekijken: