De Keniaanse titelfavoriet Agnes Tirop liet bij de Rabobank Tilburg Ladiesrun geen spaan heel van haar concurrenten. Op de 10 kilometer finishte zij als eerste in een tijd van 30 minuten en 50 seconden. Dit was tevens de beste wereldjaarprestatie. Tweede werd de Ethiopische Tsehay Gemechu in 31:07. Jip Vastenburg was de beste Nederlandse in 34:06. 

Van begin af aan nam Agnes Tirop de leiding in de wedstrijd. Lange tijd kon Gemechu volgen maar zij miste de power om de kop over te nemen, waardoor de 22-jarige Tirop al het werk alleen moest doen. Rond het 8 kilometerpunt, waar het fietspad langs het spoor omhoogloopt, sloeg de Keniaanse een beslissend gat en liep solo richting de finish.

De Tilburgse Julia van Velthoven liep tijdens de wedstrijd een tijdje als eerste Nederlandse. Helaas moest zij deze inspanning bekopen. Wel eindigde ze met een 12plaats en een tijd van 35:17 als beste Tilburgse. Tweede Tilburgse werd Sara van Grunsven in 39:18 (20e), een derde Tilburgse plek was er voor Loes Verstappen met een tijd van 40:19. (24e).

Meer foto’s volgen.

Door: Theo van Etten