Het centrum van Goirle wordt dit weekend omgebouwd voor de 6e editie van de Streetrace Goirle.
Ruim 350 mountainbikers razen door de straten van Goirle en bedwingen de velen hindernissen die voor veel spektakel zullen gaan zorgen.
De dag gaat van start met 3 Funklasse wedstrijden gevolgd door 2 kinder wedstrijden. Er hebben zich op dit moment al ruim 85 kinderen zich aangemeld en inschrijven voor de Kidsrace kan nog tot zaterdag a.s. Het startschot bij de Kidsrace word verzorgd door Rian Donders, bekend van TV en haar broer Roy Donders.

Compleet nieuw in het programma is een wedstrijd met ex-wielerprofs, waaronder Jean Paul van Poppel, Jeroen Blijlevens, Johan van der Velde, maar ook de Belgen Bart Aernouts en Erwin Vervecken, 3 voudig Wereldkampioen veldrijden. Zij gaan het opnemen tegen onze buurtgenoten Ruud Aerts en 6 voudig winnaar van de Ronde van Goirle; Joost van Hest. Maar dan moeten ze nog wel afrekenen met Olympisch Kampioen mountainbike Bart Brentjens en Michael Rasmussen. Die komt speciaal overgevlogen uit Denemarken om de Streetrace mee te maken.

Verder staan er nog 2 officiele KNWU wedstrijden op het programma met de absolute top van Nederland aan de start.

Tussen de wedstrijden door is er veel ruimte voor entertainment en zijn er optredens van o.a Frank Smeekens en Johnny Purple en vanaf deze week bekend gemaakt ook de Gebroeders KO. Zij gaan zonder meer hun nieuwste single; Kom maar in mijn Kano, aan het Goirlese publiek laten horen. Deze artiesten gaan het feestplein op zijn kop zetten.

Kortom op 2e Pinksterdag moet je in Goirle zijn, wielerspektakel omhuld met feestelijke ambiance.

Voor meer info:

Erwin Rings.
Voorzitter Streetrace Goirle
06-53698492