Sinds de start in 1993 groeide het G-voetbalweekend uit tot een evenement met ruim 550 voetballers uit binnen- en buitenland. Daarmee waren alle toernooien in het weekend van 2, 3 en 4 juni helemaal volgeboekt. Dit grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking wordt mede mogelijk gemaakt door zo’n 130 vrijwilligers en 76 partners. 

Open NK Mascotte
Op zaterdag werd voor de zesde maal het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd. Aan deze wedstrijd namen mascottes uit Nederland en België deel. Zo kon je Kicky (EK damesvoetbal), Wolfie (Tilburg Wolves), Bucky (Tilburg Trappers) en uiteraard Tippy (G-voetbalweekend) tegen het lijf lopen.

Ook Kingo van Willem II nam deel aan de wedstrijden: ‘Hardlopen kan ik niet met zulke schoenen, dus neem ik bij de start maar een spectaculaire houding aan. Dan val ik extra op’, aldus de mascotte. Johan Vlemmix vertegenwoordigde samen met Rooie Rico en Chris Donkers de jury. 

Prominenten
Gedurende het hele weekend gaven tal van prominenten acte de présence. Andy van der Meyde, Pieter Grimmelius, Ronald Mc Donald en Prins Robert d’n Irste, om er maar een paar te noemen. Ook ambassadeur Wesley maakt zijn opwachting: niet alleen als zanger maar ook als ‘penaltykiller’.

Bron: organisatie G-Voetbalweekend

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: