Vandaag, 30 juni, werden de stukken door de aanwezige clubgemachden bij de notaris ondertekend en is de fusie tussen NOAD, LONGA en RKTVV officieel een feit. De clubs gaan verder onder de naam Fusie Club Tilburg. 013Sport sprak kort met voorzitter Theo Janssen over de fusie en de plannen voor de toekomst. “Wij willen een multiculturele vereniging zijn die gebaseerd is op een groot vrijwilligersbeleid die de club gestalte geven.”

Hoe is de fusie tot stand gekomen?

Er zijn meerdere onderdelen waardoor er een fusie tot stand is gekomen. Ten eerste wil de gemeente dat er meer multifunctionele complexen in Tilburg komen. Vervolgens speelt ook mee dat Willem II Voetbalacademie een goed onderkomen moest hebben. Verder was Longa zo goed als failliet, dat het noodzakelijk was om tot fusie over te gaan. NOAD en Longa zijn toen bij elkaar gekomen om te kijken wat ze voor elkaar konden betekenen. Beide verenigingen hebben deze fusie toen goedgekeurd. Eind 2016 meldde RKTVV zich, dat in het kader van hun ontwikkeling ze graag wilden aansluiten bij de fusie. En alle clubs vonden dat perfect passen. Daarnaast past deze fusie precies bij het doel dat de gemeente heeft namelijk meer multifunctionele complexen in Tilburg creëren. De drie oudste amateur voetbalverenigingen van Tilburg die gaan fuseren. Niet vanuit de kracht, maar vanuit de sterkte.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Wij willen een multiculturele vereniging zijn die gebaseerd is op een groot vrijwilligersbeleid die de club gestalte geven. Wij zullen nu ongeveer 1.000 leden hebben en dat zal maximaal tot 1.200 leden groeien. Groter willen we namelijk niet worden om de club bestuurbaar te houden. We willen graag opbouwen vanuit de jeugd. Dat is voor ons het allerbelangrijkste. Daarnaast streven wij ernaar dat er voor iedereen een plek is. En absoluut het 1e elftal niet de enige is die de aandacht krijgt.

Op 27 augustus organiseert FC Tilburg voor het eerst een eigen toernooi, kunt u daar wat meer over vertellen?

Op 27 augustus worden voor alle seniorenteams een toernooi gehouden. Alle teams worden dan door elkaar gemixt en gaan gezellig een toernooitje voetballen. Niet alleen het voetballen maar ook de derde helft is dan van belang. Om elkaar beter te leren kennen. Vanuit de jeugd zal er op deze dag ook een activiteit plaatsvinden.

Door: Niels Verzijlberg | @NielsTilburg