EERLIJK & PUUR

New Care Supplements® brengt sinds 2001 een orthomoleculaire voedingssupplementenlijn op de markt van hoogwaardige kwaliteit. De voedingssupplementenlijn is ontwikkeld o.a. in samenwerking met een voedingsdeskundige, een industrieapotheker en een orthomoleculair therapeut en samengesteld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

De producten hebben een hoge concentratie inhoudsstoffen van natuurlijke oorsprong die elkaar synergetisch beïnvloeden. New Care geeft met ieder afzonderlijk product een eerlijk antwoord op specifieke gezondheidsvragen.

New Care onderscheidt zich in de markt door vooruit te lopen op de (Europese) wet- en regelgeving en het voortouw te nemen op het gebied van kennisoverdracht. Inmiddels werken zij samen met een brede groep klanten bestaande uit gespecialiseerde drogisterijen, reformhuizen, apotheken en therapeuten. Intensieve ondersteuning, personeelstrainingen op maat, relatiebeheer, inzet, enthousiasme en hoge basismarges zijn een goed uitgangspunt voor een optimale samenwerking.

EERLIJKE KWALITEIT

New Care wil haar klanten een eerlijk inzicht geven in de kwaliteit van haar producten. Daarbij hebben wij een raamwerk van kwaliteitsstandaarden geïmplementeerd:

  • HACCP / GDP conforme werkwijze
  • Toezichthoudend industrieapotheker
  • Lidmaatschap met bestuursfunctie branchevereniging NPN
  • Koagkag conforme verpakkingen en gebruiksaanwijzingen
  • Kennisoverdracht gestoeld op wetenschappelijke onderbouwingen
  • Jaarlijkse audit bij toeleveranciers
  • Productdossiers
  • Analyse eindproduct

PURE COMMUNICATIE

De New Care lijn bestaat uit ruim 50 producten onderverdeeld in zes verschillende segmenten met ieder haar eigen kleur en identiteit: VITAMINEN, MINERALEN, KRUIDEN, SPECIAAL, TREND en FYTO. De eerste drie segmenten zijn een verzameling van alle enkelvoudige vitaminen-, mineralen-, en kruidenpreparaten. Bij de speciaal producten worden vitaminen, mineralen en kruiden in combinatie gebruikt. De trend producten richten zich op een niet-alledaags gezondheidsvraagstuk. Juist door de trendy look van deze producten wordt een brede doelgroep aangesproken. De fytolijn bestaat uit producten voor neus, keel, oren, ogen en de huid.

De kleursegmentatie van de producten resulteert in een duidelijke onderverdeling in het schap, waardoor de consument wordt geholpen in zijn of haar keuze.

De communicatie op de verpakkingen van New Care is puur. Er wordt gewerkt met herkenbare productnamen. Zo heet een product om te slapen gewoon SLAAP. Bovendien wordt de invloed van elk ingrediënt op de achterzijde van de verpakking toegelicht en is er extra ondersteuning in de vorm van een uitgebreide gebruiksaanwijzing in de verpakking.

New Care hecht grote waarde aan een goede voorlichting over de relatie tussen voeding, het behoud van gezondheid en onze producten. Wij doen er dan ook alles aan om onze gebruikers en de beroepsbeoefenaars die met onze producten werken van een goed advies te voorzien.

Het buitendienst team is gespecialiseerd in het geven van personeelstrainingen op maat. Tijdens deze trainingen worden productspecifieke tools aangereikt die de medewerkers op de winkelvloer kunnen gebruiken in hun advies naar de consument. Daarbij is in de binnendienst een vakbekwaam team beschikbaar voor het beantwoorden van aanvullende vragen. Voor consumenten is er bovendien een rechtstreekse informatielijn waar Wouter de Jong, orthomoleculair therapeut en adviseur bij New Care, gebruikers voorziet van een persoonlijk advies.

Als extra ondersteuning is er een productinformatie gids beschikbaar. Dit handzame boekje geeft heldere informatie over alle producten uit de New Care voedingssupplementenlijn.

Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT)

Wat is het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT)

Sportsupplementen worden beschouwd als voedingssupplementen en vallen daarmee onder de Warenwet. Voedingssupplementen moeten voldoen aan de zuiverheideisen van de Warenwet en worden geproduceerd onder de richtlijnen van HACCP en GMP voor voeding. Voor topsporters is dit echter niet voldoende, omdat zij aan zeer strenge dopingnormen moeten voldoen.

Om topsporters op dopinggecontroleerde supplementen te bieden, heeft de branchevereniging NPN in samenwerking met NOC*NSF en de Dopingautoriteit (voorheen NeCeDo) besloten een pakket van extra maatregelen samen te stellen speciaal voor voedingssupplementen voor topsporters; het zogenaamde Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT). Dit systeem biedt topsporters en hun begeleiders informatie en zekerheid over de zuiverheid van voedingssupplementen.

Een groot aantal producten van New Care voldoet aan de richtlijnen van het NZVT en kan dus met zekerheid door (top)sporters worden gebruikt. Meer informatie over goedgekeurde producten is te vinden via de landelijke website: www.antidoping.nl/nzvt

NZVT nzvt logo