Tilburg 20 september 2016,

Tijdens de Nationale sportweek bieden ContourdeTwern MFA ’t Kruispunt en de gemeente Tilburg afdeling sportstimulering een kennismakingspakket aan. Een groot aantal dames en heren vanaf 60 jaar uit Tilburg-West nemen hier deel aan.

De nog komende twee dinsdagen van 13.30 – 14.30 uur is het een gezellig samen zijn met andere dames en heren, bewegen onder begeleiding van een vakdocent.Bewegen met behulp van muziek, gebruik makend van materiaal of van ons eigen lichaam. Iedere keer komt het hele lichaam (o.a. nek, schouders, armen, benen, buik en rugspieren) aan bod.
 Er wordt gewerkt aan lenigheid, balans, spierkracht en uithoudingsvermogen, dit allemaal op ieders niveau. Koffie drinken na afloop vormt hierin een vast onderdeel.

Dit is een wervingsactie om u na deze kennismaking van 3 weken regelmatig met plezier aan het bewegen te houden op dinsdag van 13.30 – 14.30 uur.

Meer bewegen voor Ouderen:
Elke week op dinsdag van 13.30 – 14.30 uur samen gezellig met andere dames en heren bewegen, onder begeleiding van een vakdocent. Koffie drinken na afloop vormt hierin een vast onderdeel. Bewegen met behulp van muziek, gebruik makend van materiaal of van ons eigen lichaam.
Iedere keer komt het hele lichaam (o.a. nek, schouders, armen, benen, buik en rugspieren) aan bod.
Er wordt gewerkt aan lenigheid, balans, spierkracht en uithoudingsvermogen, dit allemaal op ieders niveau. We kunnen eventueel gebruiken van de stoel om er achter te staan om goed in balans te blijven maar als dit niet lukt kunnen ook alle oefeningen op de stoel worden meegedaan.

Wat gaat het MBvO je opleveren?
De balans verbetert, hierdoor minder kans op vallen.
Betere houding, spieren worden minder belast.
Dagelijkse activiteiten kunnen beter worden uitgevoerd.
Vermindert risico op allerlei aandoeningen.
Sociale contacten, je beweegt samen met anderen en naderhand samen een kopje koffie drinken.
Een stok achter de deur om te blijven bewegen omdat je een groepslid bent.


Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken;