BERKEL-ENSCHOT – In het weekend van 7, 8 en 9 september 2018 viert handbalvereniging White Demons in Berkel-Enschot haar 45-jarig bestaan. In het aankomende feestweekend worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de leden en oud-leden van de vereniging. Voorzitter Joep Louer zegt daarover: “We gaan er met z’n allen een grandioos feest van maken. Met alle leden en vrienden van White Demons, met zowel onze jonge als oudere leden, én hopelijk ook met veel oud-leden.”. 

Feestweekend

Voor alle leeftijden zijn activiteiten gepland: Op vrijdagavond 7 september wordt een dropping georganiseerd voor de jeugdleden vanaf 12 jaar. Zaterdag 8 september start ’s middags met een vossenjacht voor alle jeugdleden. Daarna wordt gezamenlijk gegeten. De feestavond start om 20.00 uur met een leuke White Demons Pubquiz. Alle gelegenheid om je algemene en verenigingskennis op de proef te stellen en/of bij te spijkeren. En aansluitend volgt het Sensation White Demons feest (dresscode: de clubkleuren rood-wit). Op zondag 9 september is vanaf 11.00 uur het recreatietoernooi voor jong en oud op sportpark De Rauwbraken. Het weekend wordt afgesloten met een gezellige BBQ. 

Hoe het 45 jaar geleden begon?

De sportieve activiteiten van HV White Demons zijn het gevolg van een aantal fanatieke handballers die in 1973 de koppen bij elkaar staken. Ze waren lid van de KPJ, maar moesten deze vereniging verlaten toen ze in het huwelijksbootje stapten. Omdat ze de honger naar handbal niet konden stillen, trokken ze de stoute schoenen aan en riepen een aantal vrienden bijeen. Zodoende zag handbalvereniging White Demons in mei 1973 het levenslicht. In 2000 was er een nieuwe mijlpaal toen het clubgebouw van White Demons tot stand kwam op Sportpark ‘De Rauwbraken’. In de naam van het clubgebouw ligt het geheim van White Demons besloten. Op de gevel prijkt de naam ‘De Kraacht’. In deze Brabantse variant van ‘De Kracht’ zit veel verborgen; saamhorigheid, teamwork, de kracht van samenwerking. De eerste zin van het clublied zegt ook alles. “De kraacht van White Demons is de clubsfeer, sportieve vriendschap, elluke keer.” Ook aankomend weekend zal dit het terugkerende motto zijn.