TILBURG – Voor FC Tilburg JO13-3 stond vandaag de competitiewedstrijd tegen stadsgenoot TSV Gudok JO13-3 op het programma. Op het eigen Sportpark Spoordijk won de thuisploeg krap van TSV Gudok: 3-2. 

NOAD, LONGA en RKTVV fuseerden afgelopen zomer tot de club FC Tilburg. Hierdoor kwamen er spelers van de drie clubs bij elkaar in één team. Zo ook bij FC Tilburg JO13-3, aldus trainer Tom van Dun. “De ploeg bestaat grotendeel uit NOAD-spelers, maar is aangevuld met jongens van RKTVV en LONGA. In het begin van het seizoen was het lastig, omdat de spelers elkaar niet kenden. Al snel kenden de spelers elkaar en zijn we nu samen één hecht team.”

Draaien bovenin mee

Ondanks dat de spelers elkaar in het begin van het seizoen nog niet zo goed kenden, draait het team aardig mee in de competitie. Volgens Van Dun komt dat, doordat een aantal spelers het team op sleeptouw nemen. “Het team bestaat zowel uit eerstejaars spelers als uit tweedejaars spelers. De tweedejaars spelers nemen de jongere spelers op sleeptouw en dat werkt dit seizoen erg goed.”

Keeper redt FC Tilburg

In de stadsderby tegen TSV Gudok nam FC Tilburg de leiding. Door een prachtige vrije trap van Gudok, werd de stand gelijkgetrokken. Uiteindelijk liep Tilburg uit naar een 3-1 voorsprong. Doordat Gudok acht minuten voor tijd de 3-2 binnenschoot, stond de trainer Tom van Dun zenuwachtig langs de zijlijn. “In de laatste zeven à acht minuten kreeg Gudok goede mogelijkheden om te scoren, maar onze keeper pakte een aantal goede ballen.  In de laatste minuut, waren alle toeschouwers ervan overtuigd dat Gudok op gelijke hoogte kwam maar onze keeper tikte de bal net over de lat. Onze keeper was duidelijk de man of the match.” Door deze overwinning staat FC Tilburg voorlopig op een 5e (van de 12) plek.

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken. Foto’s nabestellen, klik HIER.