Tilburg 24 augustus 2017 – Gisteren vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe accommodatie van de Tilburgse studentenvoetbalvereniging Merlijn. Vanaf komend seizoen speelt Merlijn haar wedstrijden namelijk aan de Sportweg, nabij het universiteitscomplex.

De verhuizing van de studentvereniging komt niet als een verrassing aangezien ze al lang de wens hadden om op een centrale locatie te spelen. Ook de Tilburg University is blij met deze verhuizing omdat Merlijn hierdoor dichtbij de andere studentensportverenigingen zit.

Om de verhuizing feestelijk in te luiden, speelden de studenten gisteren een openingswedstrijd tegen FC De Rebellen. Bij De Rebellen traden onder andere Andy van der Meijde, Ricky van den Bergh en Leo Alkemade aan. Maar ook oud-Willem II’ers Marcel Meeuwis, Maikel Aerts, Arno Arts, Raymond Victoria, Geert den Ouden, Romano Denneboom, Jos van Nieuwstadt, Scott Calderwood, en Geoffrey Prommayon speelden mee.

Voordat het hoofdgerecht begon, kregen de toeschouwers eerst het voorgerecht met de wedstrijd tussen de jeugdteams van ZIGO en FC Tilburg. Om 20:30 uur begon dan dé wedstrijd waar het allemaal om ging. In een leuke wedstrijd was FC De Rebellen de betere ploeg en wonnen ze de wedstrijd met 4-1. Na de wedstrijd was het tijd voor het toetje: de derde helft. De opening van het complex werd tot laat in de avond gevierd.

Door: Niels Verzijlberg | @NielsTilburg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: