Hi! Ik ben Sophie 23 jaar, woonachtig in Tilburg en ambitieuze bikini fitness atleet. Ja, je leest het goed: bikini fitness atleet. Bikini fitness is een tak binnen bodybuilding waarbij het erom draait om een sportieve fysiek neer te zetten zonder al te veel spierdefinitie en lijnen. Iets wat aardig wat uurtjes in de sportschool en een streng dieet vereist dus.

Maar hoe is dit alles begonnen dan? Al zeker aan half jaar was ik erg actief in het krachthonk van de sportschool, en boekte hier ook erg mooie progressie. Op een gegeven moment was ik 100% tevreden met mijn lichaam en zocht eigenlijk een nieuw doel om naartoe te werken. Dit nieuwe doel werd meedoen aan een bikini fitness wedstrijd!

Eerst heb ik goed mijn research gedaan. Ik wist namelijk al dat bikini fitness niet zomaar iets is voor ‘zomaar erbij’. Je staat bijna iedere dag van de week in de sportschool, let constant op je voeding, en daarbij komt er ook nog eens een hele mentale rollercoaster bij kijken. Toch heb ik de stap uiteindelijk gewaagd en schreef me in bij een coach. Professionele begeleiding is zeker niet onverstandig bij een intensief traject als dit namelijk!

Op 9 oktober 2015 was het zover, de start van mijn wedstrijd voorbereiding! Samen met mijn coach had ik als doel gesteld om deel te nemen aan de Juliette Bergmann Cup op 13 maart. Dit gaf ons dus minder dan een half jaar om toe te werken naar die perfecte wedstrijdfysiek.

Eerst heb ik zeker 2 maanden gebulkt. Je eet dan boven je onderhoudsbudget aan calorieen (het aantal calorieen waarbij je niet aankomt of afvalt), zodat ik spieren op kon bouwen. Ik kwam in deze periode dus ook iets aan. Dit voelde af en toe wat tegenstrijdig, maar ik bleef vertrouwen in het proces. Uiteindelijk zou het wel goed gaan komen!

Ergens in december begon ik met cutten, je eet dan onder je onderhoudsbudget om het vet te verliezen dat tijdens je bulk erbij gekomen is. Een proces dat erg zwaar kan zijn. Je eet minder en minder, en moet zwaar trainen met minimale energie. Ook je gezondheid kan het hierdoor aardig te verduren krijgen. Daarom heb ik iedere dag netjes mijn multivitamine, vitamine D, vitamine C en zink van New Care supplements genomen!

Uiteindelijk was de grote dag daar… 13 maart, mijn eerste wedstrijd! Wat een mooie dag was dit, en wat blij was ik toen ik de tweede plek behaalde en me B-atleet mocht noemen! De keuze om 2 weken later deel te nemen aan de Open Rotterdamse, een wedstrijd voor B-atleten, was dus niet zo moeilijk: ik ging het gewoon doen! Na 2 weekjes door bikkelen stond ik weer te stralen op het podium en wist (tegen al mijn verwachtingen in) de derde plek en een A-status in de wacht te slepen.

Yes, ik ben nu een bikini fitness atleet met een A-status! Ik heb heel erg getwijfeld, maar toch besloten om ook nog het NK bodybuilding mee te pakken aan het einde van deze maand. 3 weken door werken heb ik helemaal over voor nog zo’n fantastische dag.
Van een podiumplek ga ik niet uit, ik sta immers naast meisjes die veel meer hebben, maar het feit dat ik in zo’n korte tijd al op het NK mag staan is voor mij al een overwinning opzich. Ik heb er zin in!

sophie New Care