TILBURG 11 maart 2016,

JOGG-ambassadeur Erben Wennemars heeft afgelopen vrijdagavond het startschot gegeven voor de samenwerking tussen Sligro en Jongeren Op Gezond Gewicht op de Ireen Wüst IJsbaan in JOGG-gemeente Tilburg.

Jongeren Op Gezond Gewicht richt zich met het programma De Gezonde Omgeving onder andere op een gezonder aanbod in sport- en schoolkantines. De komende jaren gaat Sligro zich samen met Jongeren Op Gezond Gewicht hiervoor inzetten. Zo helpt Sligro met het concept Break Point voor scholen nu al met het maken van bewuste en verantwoorde keuzes in de kantine.

“Ik ben blij met Sligro als onze nieuwe partner. Sligro heeft de mogelijkheid om gezond aanbod te stimuleren en een gezond alternatief te bieden op plekken waar kinderen en jongeren veel komen”, aldus Marjon Bachra directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.

Het succes van de samenwerking tussen Jongeren Op Gezond Gewicht en Sligro zit hem vooral in de verbinding tussen beide netwerken. In JOGG-gemeenten zijn goede banden met de scholen en sportverenigingen. Sligro heeft kennis van en ervaring met gezonde sport- en schoolkantines. Het bedrijf onderhoudt goede contacten met producenten en toeleveranciers. En faciliteert daarmee kantines in een gezonder aanbod.

“Sligro gelooft in de integrale aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht en is trots dat zij een verdere bijdrage kan leveren aan het gezonder maken van de Nederlandse jongeren door het aanbieden en stimuleren van een gezond assortiment in school- en sportkantines”, aldus Dirk van Iperen, directeur Sligro Bezorgservice.