Komend weekend staat het voetbal weer in het teken van een Positief Voetbalklimaat. Aan de hand van verschillende activiteiten worden spelers, trainers, coaches, ouders en andere aanwezigen bewust gemaakt van het belang van een positieve houding binnen het voetbal.

De activiteiten en initiatieven vinden plaats bij alle voetbalverenigingen binnen de gemeente Tilburg. Daarbij wordt iedereen opgeroepen om in beweging te komen voor Sportiviteit & Respect op en rond de velden. Op deze manier kan iedereen een bijdrage leveren aan een Positief Voetbalklimaat in Tilburg.

Individuele verantwoordelijkheid
Het thema van dit jaar is de individuele verantwoordelijkheid om een Positief Voetbalklimaat te creëren. Iedereen die betrokken is bij het voetbal in Tilburg, van speler tot supporter, kan immers een persoonlijke bijdrage leveren aan het spelplezier van (hun) kinderen, de jeugd en volwassenen. Tijdens het aftrapweekend komt dit op de volgende manieren tot uiting:

  • Tegenstanders en hun supporters worden welkom geheten met een gratis kopje koffie.
  • Iedereen schudt elkaar de hand voor de wedstrijd (niet alleen spelers, maar ook trainers, begeleiders, ouders en supporters.
  • De aanvoerders van de oudere jeugdteams overhandigen de aanvoerder van de tegenstander een ‘respect’ aanvoerdersband.
  • Voor de jongste jeugd wordt na elke wedstrijd eenerehaag gevormd door de ouders van beide teams.
  • Het ontvangende team drinkt samen met de tegenstander een drankje na afloop van de wedstrijd (met ranja voor de jongste jeugd en frisje of biertje voor de ranja, volwassen.
  • De jeugdteams worden samen met hun ouders uitgenodigd om op zondag 23 september de wedstrijd van het 1steelftal bij te wonen, waar de teams met oploopkinderen het veld zullen betreden.

Ambassadeurs Willem II
Wethouder Erik de Ridder zal op zaterdagochtend 22 september tussen 11.00 en 12.30 uur een tweetal verenigingen bezoeken. In de loop van deze week wordt bekend welke verenigingen dat zijn. Daarnaast hebben we bij Willem II het verzoek neergelegd om ambassadeur Jordens Peters in te zetten tijdens het aftrapweekend, samen met enkele andere spelers die beschikbaar zijn. Hier hopen we in de loop van deze week meer duidelijkheid over te krijgen.

TILBURG -  Aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg 24-09-2016, Were Di.