Een uiterst effectief Willem II heeft vrijdagavond in Zwolle met 2-3 gewonnen. In de eerste helft kopte Damil Dankerlui de Tricolores naar een voorsprong, waarna Fran Sol even later deze voorsprong verdubbelde. Na rust leek PEC Zwolle via een treffer van Vito van Crooij terug in de wedstrijd te komen, maar binnen enkele minuten kopte Fran Sol de Tricolores naar een 1-3 voorsprong. Toen Zian Flemming kort voor het einde de 2-3 binnenkopte brak een spannende slotfase aan, waarin Willem II uiteindelijk aan het langste eind trok.

Ten opzichte van de basisopstelling tegen Ajax namen Thomas Meißner en Damil Dankerlui de plaatsen in van Dries Saddiki en Elmo Lieftink. Vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief, maar verder dan enkele corners kwamen ze niet. De Tricolores waren uiterst effectief daarentegen. Bij de eerste de beste uitbraak gaf Diego Palacios een voorzet vanaf de linkerkant op Dankerlui, die handig bij zijn directe tegenstander Kenneth Paal wegliep. Vervolgens kopte hij de bal bij de tweede paal tegendraads tegen de touwen: 0-1.

Effectief
De doelpuntenmaker was even later ook bij het tweede doelpunt betrokken. Hij stuurde Fernando Lewis de diepte in, die op zijn beurt de bal bij Fran Sol bezorgde. De spits scoorde vervolgens zijn achtste competitietreffer en bracht Willem II na ruim een kwartier op 0-2. Na dit dramatische begin voor PEC Zwolle duurde het evVenijn in de staart
Tegen het einde van de eerste helft was Mike van Duinen de speler die het meeste gevaar stichtte. Zijn kopbal belandde recht in de handen van Timon Wellenreuther en dankzij een perfecte sliding van Freek Heerkens voorkwam hij dat Van Duinen de aansluitingstreffer kon scoren. Op slag van rust probeerde Vito van Crooij het met een schuiver laag over de grond, maar ook deze kans werd door Wellenreuther gepareerd. Hierdoor ging Willem II met een comfortabele 0-2 voorsprong de kleedkamer in.

Tijdelijk stilgelegd
Aan het begin van de tweede helft zagen de 13.222 toeschouwers een ongewijzigd spelbeeld, de thuisploeg had balbezit en Willem II wachtte af wat er ging gebeuren. Schoten van Van Duinen en Bouy gingen naast het doel van Wellenreuther. In de 56e minuut staakte scheidsrechter Richard Martens het duel voor enkele minuten toen Diego Palacios geblesseerd in het vijfmetergebied lag en het publiek achter het doel met voorwerpen en bier begon te gooien.

Op scherp
Trainer John van ’t Schip benutte dit extra pauzemoment om zijn ploeg op scherp te zetten, want enkele minuten na de hervatting gaf Kingsley Ehizibue vanaf rechts de voorzet die door Van Crooij werd binnengelopen: 1-2. Het offensief werd snel in de kiem gesmoord, toen Fran Sol uit een corner de bal binnenkopte: 1-3. Donis Avdijaj had de wedstrijd in de laatste kwartier definitief kunnen beslissen, maar zijn schot uit de draai ging net naast het doel van keeper Mickey van der Hart.

Spannende slotfase
Toen Zian Flemming in de 81e minuut de bal bij de tweede paal binnenkopte, was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. In de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord, maar in de zeven minuten extra speeltijd was Clint Leemans nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn vrije trap spatte echter op de lat uiteen. Daardoor mocht Willem II na ruim twee maanden weer het zoet van een overwinning proeven!

Bron Willem II: Enrico van den Elshout.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.