De voortekenen waren goed, de trainingen waren prima en er was vertrouwen. Toch kreeg de zegereeks in Budel helaas geen goed vervolg voor de Tilburgse formatie.

De eerste set begon voortvarend voor de ploeg van Johan van Vliet. De dames van Ledub werden met name serverend en blokkerend weggespeeld, de set ging dan ook eenvoudig naar Volley Tilburg, 17-25. De tweede set ging aanvankelijk gelijk op, maar een tussensprint zorgde voor een 11-19 voorsprong voor de Tilburgers. Maar waar de uitploeg verzuimde om door te drukken, schakelde Ledub twee tandjes bij en kon de set uiteindelijk met 27-25 binnenslepen. Dit leek de ommekeer en Volley Tilburg was mentaal gebroken. Set 3 en 4 gingen dan ook met 25-19 en 25-12 naar de thuisploeg.

Zo komt er een eind aan de voorlopige zegereeks, maar Volley Tilburg kijkt vol vertrouwen naar de rest van het seizoen. Deze wedstrijd lijkt een incident en dus gaat Volley Tilburg volgende week weer vol voor een nieuwe overwinning. Dan is de nieuwe koploper vc Velden te gast in het T-Kwadraat.

Bron: Volley Tilburg