Op 13 en 14 februari reisden veel turnsters uit het hoogste niveau af richting Amsterdam voor de achtste finale NK turnen.
Voor de jonge instappers N1 Evi Vogten, Floor de Weijer, Ise Cools en Silke van der Smissen was het hun eerste landelijke wedstrijd ooit, spannend dus. Ise turnde met een derde plaats op brug en vloer een goede wedstrijd. En met een puntentotaal van 50.892 eindigde ze op een verdiende 6e plaats. Silke, Floor en Evi turnden een stabiele wedstrijd en plaatsen zich allen voor de kwart finale.

Bij pupil 1 N1 was het Romy Stevens die blij was. Met een puntentotaal van 52.225 wist ze alle concurrenten achter zich te houden en werd de gouden medaille om haar nek gehangen.

Bij pupil 2 N1 deed Michelle Burgler goede zaken en laat zezien dat ze met de top mee turnt. Met een eerste plaats op balk laat ze de nummer een en twee achter zich. Op brug laat ze wat punten liggen, maar het is nog vroeg in het seizoen en ze kan zich op dit toestel nog verbeteren. Met een punten totaal van 52.800 mag ze super tevreden zijn met de bronzen medaille.

In jeugd N2 deed Tessa Wouters goede zaken. Ondanks een val op de balk wist ze nog een score te turnen van 12.250. Op sprong was ze oppermachtig en scoorde ze met 12.825 de eerste plaats. In totaal turnde Tessa 52.809 wat goed was voor de bronzen medaille.

In de laatste wedstrijd was het de buurt aan Katja Letova, 1e divisie junior. Met een tweede plaats op sprong en een puntentotaal van 44.034 turnde zij zich naar een mooie 7e plek. Helaas moesten Indy Diks, Dalince Bagiran en Merel Witteveen wegens blessures deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.
Alle turnsters hebben zich hiermee automatisch gekwalificeerd voor de kwart finales, die in maart plaatsvinden.