Op zondag 8 oktober vindt op de velden van sportpark Kraaijenbos aan de Centaurusweg de eerste AFBN Academy plaats. De Tilburg Wolves organiseren deze dag vol trots in samenwerking met de AFBN (American Football Bond Nederland).

De dag staat geheel in dienst van de promotie van het jeugdtackle football. Om 10.45 verricht wethouder Hans Kokke de opening met een kleine toespraak en een heuse fieldgoal poging.

Daarna gaan onder leiding van een 20 tal coaches uit binnen en buitenland de 100 ingeschreven jeugdspelers van start met de training. Hoofdcoaches zijn Wouter van den Boogaard (Headcoach van het nationale jeugdteam, de Dutch Junior Lions ) en Deejay Anderson (headcoach van de Dusseldorf Panter).

Er wordt getraind in twee leeftijdscategorieën, 12-15 jaar en 16-19 jaar. Tevens word er onderscheid gemaakt naar ervaring zodat iedereen op niveau kan trainen. Er zijn twee sessies van twee uur. Van 11-13 uur en van 14 tot 16 uur. Tussendoor krijgen de spelers een gezonde lunch aangeboden door Jumbo Bart van Peltplein.

Voor de aanwezige ouders zijn er workshops in het maken van gezonde sportdrank en powerballs, tevens wordt er een voorlichting gegeven over gezonde voeding door de personal trainers van Elite Performance.

Voor veel sporters tussen de 12 en 15 jaar zal het de eerste keer zijn dat ze in volledige uitrusting kunnen trainen. Onder meer het volledige Cubs team van de Wolves debuteert in volledige uitrusting.

Deze dag is niet alleen bedoeld voor diegene die het spelletje al kennen, daarom zijn er op een tweede veld drie inlooptrainingen. Om 11.00, 13.00 en 15.00 kan iedereen boven de 6 jaar kennismaken met American Football. Gedurende één uur leer je vangen en rennen, tevens hebben de Wolves een aantal elementen uit de Combine en de Challenge opgezet. Hier worden snelheid, beweeglijkheid krach en explosiviteit getest. Aanmelden is niet nodig, als het kan voetbalschoenen meenemen.

De entree is gratis en we hopen jullie allemaal te zien om jonge atleten en coaches in actie te zien of om zelf deel te nemen.