Op zaterdag 9 juni vindt voor de tweede keer de Dutch Masters Open plaats in Tilburg. Een internationale roeiwedstrijd over 1000 meter.

Meer dan 100 ploegen komen deze zaterdag naar de Watersportbaan Tilburg, aan het Wilhelminakanaal. De Tilburgse Open Roeivereniging (TOR) is gastvrouw van het officieuze Nederlands open kampioenschap voor amateurroeiers. Ploegen vanuit heel Nederland, België en Duitsland strijden in verschillende categoriën om het eremetaal.

Roeien staat met name bekend als een studentensport. Het wordt echter ook steeds populairder onder ‘masters’, roeiers van 27 jaar en ouder. In Duitsland vinden er voor deze categorie roeiers elke week wel wedstrijden plaats, in Nederland is het masterroeien nog groeiende. Een aantal jaar geleden werd de Dutch Masters Open voor het eerst georganiseerd op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam. Vorig jaar kwam dit evenement voor het eerst naar Tilburg. En met succes. Dit jaar komen er wederom vele ploegen naar het prachtige terrein van TOR om te sprinten op de Watersportbaan Tilburg. Teams uit onder andere Amsterdam, Luik en Düsseldorf zijn van de partij.

De roeiwedstrijden zijn ingedeeld in verschillende ‘heats’, verdeeld naar boottype (één, twee, vier of acht roeiers, met één of twee riemen per persoon) en leeftijd (er zijn 8 verschillende leeftijdscategorieën). De boten varen naast elkaar op de baan, in een zogenaamde boord-aan-boord wedstrijd. De winnaar van elke heat wint een medaille. De wedstrijden starten met tussenpauzes van enkele minuten tussen 10.15 en 12.30 en ’s middags tussen 14.00 en 15.45.

De wedstrijden worden begeleid door de Tilburgse Reddingsbrigade, die hun nieuwste boot voor de eerste keer zal inzetten deze zaterdag. Samen met de officials van de Koninklijke Nederlandse Roeibond en de vele vrijwilligers van TOR wordt op deze manier de veiligheid rondom de wedstrijd optimaal gegarandeerd.

U kunt langs de baan meefietsen met de wedstijden, aan de oostkant van het kanaal. U kunt het kanaal oversteken bij de brug naar Koningshoeven. Vanaf daar is het 2.5 kilometer naar de start. De wedstrijden worden in de richting van Tilburg gevaren. De finish is gelegen bij het gratis toegankelijke terrein van TOR. U kunt daar vanaf een tribune naar de finish kijken. In het paviljoen van TOR en op ‘het mooiste terras van Tilburg’ kunt u de hele dag door genieten van een hapje en een drankje.

Kijk voor meer informatie en een impressievideo op www.DMO-Tilburg.com.