Groningen, 4 oktober 2015

De 8e wedstrijd van het Dare2 Tri Run Bike Run circuit geldt als de generale voor het NK over 4 weken in Assen. Over de halve afstand lieten Alexander Picard en Marina van Dijk zien in vorm te komen voor dit NK. Naast de dagoverwinning verzekerden ze zich ook van de eindoverwinning in het nationale Run Bike Run Circuit.

Bij de heren namen Gerben Scheurs en Alexander Picard in de 1e run een kleine voorsprong op Joep Staps. Al vrij snel bij het fietsen nam Picard de leiding om die stelselmatig uit te bouwen en onbedreigd winnaar te worden. De voorsprong van de RTC atleet bedroeg uiteindelijk meer dan 2 minuten. Achter Picard wisselende de posities en begonnen uiteindelijk Gerben Schreurs en Roland Besselink als eerste met het 2e looponderdeel. Armand van der Smissen en Joep Staps volgden op korte afstand. De resterende podiumplaatsen gingen uiteindelijk naar Schreurs en van der Smissen.

In de damesrace lag Marina van Dijk al vrij snel aan de leiding om deze niet meer af te staan. Ann Schoot Uiterkamp (onlangs nog winnares in Borne) en Talisa van der Fluit bleven dichtbij maar konden van Dijk nooit echt bedreigen.

In het Dare 2 Tri Run Bike Run Circuit is van Dijk niet meer te achterhalen. De beslissing voor de andere podiumplaatsen volgt in Assen en gaat tussen Laura Hak, Eline Lute-Kuin, Talisa van der Fluit, Elly Visser en Caja van der Woude.
Bij de heren is de eindoverwinning voor Alexander Picard. Stein Posthuma staat er voor de 2e plaats het beste voor maar moet nog wel rekening houden met Gerben Schreurs, Joep Staps en Armand van der Smissen.