Maandag 6 juni 2016

De leden van RTC Tilburg waren op meerdere fronten actief afgelopen weekend.

Stein Posthuma was door de (Tilburgse) bondscoach Armand van der Smissen geselecteerd voor deelname aan de WK Run-Bike-Run in Aviles (Spanje) bij de Heren Elite. Het WK ging over de afstanden 10 kilometer lopen, 40 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen en werd georganiseerd volgens het stayerformat (tijdens het wielrennen mogen de deelnemers achter elkaar uit de wind rijden).

Alexander Picard en Joep Staps namen dit weekend deel aan het NK Run-Bike-Run over de lange afstand (10 km hardlopen, 60km wielrennen en 10km hardlopen) dat plaatsvond in Almere.

WK Aviles (Spanje)
De wedstrijd in Aviles kenmerkte zich door veel publiek en een mooie strijd waarin de Nederlander Jorik van Egdom als derde over de finish kwam. Stein Posthuma, trainend bij het RTC Tilburg liep de eerste 10 kilometer in 32minuut 14s en wisselde met een kleine achterstand op de koplopers. Tijdens het fietsen wist hij uiteindelijk in de tweede fietsgroep ter belanden op ongeveer anderhalve minuut achter de koplopers. Een uitlooppoging bracht slechts 10 seconden voorsprong op deze tweede groep. De inspanning van deze uitlooppoging vergde veel energie. Dit resulteerde uiteindelijk tijdens de 2e run, waaraan hij als 10e begon, in kramp in beide kuiten waarna Stein als 27e finishte. Erg jammer van de tweede run. Het tekort aan trainingen in de aanloop naar dit seizoen als gevolg van een blessure zorgde voor iets te weinig inhoud, maar Stein kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijden de rest van het seizoen.

NK RBR @ Almere
De NK verliep teleurstellend voor de atleten van RTC Tilburg. Zowel Alexander Picard (ziekte) als Joep Staps moesten tijdens de wedstrijd opgeven. Beide atleten besloten, met het oog op de komende wedstrijden om de strijd te staken. Hopelijk kunnen zij weer wat moois laten zien in de aankomende wedstrijden waaronder de volgende wedstrijd van de Run Bike Run Series op 18 juni in Rotterdam.