Resultaat en attractief ijshockey gingen zondagmiddag weer eens hand in hand in IJssportcentrum Stappegoor. Een dag na de verloren eerste episode in het tweeluik met TecArt Black Dragons Erfurt rechtten de Tilburgers de rug, en goed ook. De Zwarte Draken hadden niets in de melk te brokkelen: 3-1.

Ik wil nooit verliezen, maar vandaag zeker niet. Met twee verliespartijen aan 2021 beginnen was geen optie’, keek Diego Hofland terug op de tweede krachtmeting met Erfurt in even zoveel dagen. Overigens was de nederlaag een dag eerder de eerste maal sinds Tilburgs entree in de Oberliga dat men het nieuwe jaar met een nederlaag begon.

GELEGENHEIDSCAPTAIN
Naast zes andere geblesseerden (Ryan Collier, Alexey Loginov, Floris van Elten, Boet van Gestel, Jonne de Bonth en Danny Stempher) moest coach Bo Subr het voor het derde duel op rij ook zonder Mickey Bastings doen. De aanvoerder kwam op maandag 28 december in Halle niet ongeschonden uit de strijd. Vier minuten voor het einde van de derde periode moest hij met een blessure vervroegd de kleedkamer opzoeken. Vanwege de (gedwongen) absentie van Trappers nummer 14 moest de Tsjech ook op zoek naar een gelegenheidsaanvoerder.

De oefenmeester kwam uit bij Diego Hofland. De 30-jarige winger vulde in zijn bijna 22 minuten ijstijd de rol op zijn eigen wijze in, zo deed hij na afloop uit de doeken. ‘Uiteraard vind ik het een eer om de ‘C’ bij afwezigheid van Mickey te mogen dragen. Maar ik ben wie ik ben. Dat verandert niet omdat ik nu ineens captain ben. Ik doe elke wedstrijd mijn stinkende best en probeer een leider in het team te zijn.

TWEE ASSISTS
De geboren Rotterdammer etaleerde in de tweeëntwintigste minuut zijn klasse en overzicht. ‘Ik kreeg de puck van Max (Hermens). Op dat moment draaide ik open om op goal te schieten. Vanuit mijn ooghoek zag ik Ray(mond van der Schuit) van de bank komen. Hij stond er nog beter dan ik voor. Ik fakete het schot waardoor die verdediger naar me toe kwam en passte daarna op Raymond. Hij maakte het uitstekend af.

Tien minuten later stond nummer 66 andermaal aan de basis van een Trappers doelpunt (al kreeg hij de assist niet van referees Chris van Grinsven en Ramon Sterkens). Aan de blauwe lijn hield Jordy van Oorschot het bevroren rubber in het aanvalsvak. Met een breedtepass vond hij Hofland. Hij passte de puck op Max Hermens, die Jordy Verkiel op maat bediende. De Dordtse alleskunner liet Erfurter sluitpost Konstantin Kessler kansloos: 2-1.

DIFFERENT HOCKEY GAME
Tussen de twee Tilburgse goals door beroofde Max Weigandt Trappers doelman Ruud Leeuwesteijn van zijn verjaardagcadeau, een shutout. Op aangeven van Reto Geiseler kogelde de 20-jarige forward zijn tweede treffer van deze ijshockeyjaargang tegen de netten. ‘Yesterday the refs called too much penalties and dictated the pace of the game. They problably heard my comments because tonight the players on the ice did that’, aldus Raphael Joly.

De Zwarte Draken coach kondigde het zaterdagavond na de overtime winst al aan:  ‘Tomorrow is a new game. It’s always tough to play here. Tilburg will come hard on Sunday.’ De oud-Trapper bleek over voorspellende gave te beschikken. Vanaf de openingsfaceoff pakte de thuisploeg de zaken energiek aan en was men de betere van hun Duitse opponent.

ALUMINIUM
Aankijkend tegen een 2-1 achterstand moest het initiatief in de slotperiode komen van de nummer negen uit de Oberliga Nord. Trappers kroop na 71 tellen door het oog van de naald toen een inzet van Fritz Denner buiten bereik van Ruud Leeuwesteijn op het aluminium (lat) uiteenspatte. Dichterbij kwamen de gasten niet meer. Zelfs niet toen Max Hermens vier minuten moest brommen vanwege een te hoog geheven stick.

Toch duurde het tot vier minuten voor tijd voordat uiteindelijk de beslissing viel. Black Dragons keeper Konstantin Kessler verwerkte een schot van Reno de Hondt zwak en Ties van Soest was er als de kippen bij om de 3-1 binnen te schuiven. Voor de 20-jarige center was het zijn negende treffer van het seizoen.

SIMPEL HOUDEN
Veel tijd om te genieten van de eerste driepunter van 2021 krijgt de geelblauwe brigade niet. Dinsdagavond (aanvang 20.00 uur) wacht alweer het volgende loodzware karwei wanneer koploper Hannover Scorpions in IJssportcentrum Stappegoor te gast is. De ploeg van coach Tobias Stolikowski won zijn laatste veertien wedstrijden en leed enkel tegen Herner EV een nederlaag.

Ook Trappers beet tot twee keer toe zijn tanden stuk op de Schorpioenen (3-1 en 2-0). ‘In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben ze hun zaakjes dit seizoen goed voor elkaar. Maar wij weten wat we kunnen en zijn niet minder dan hen. Net zoals vandaag moeten we het simpel houden, de one-on-one battles winnen en daarheen gaan waar het pijn doet’, lichtte Diego Hofland alvast een klein tipje van het Tilburgse strijdplan op.