TILBURG – Op zondag 8 april vindt de vijfde editie van de Verbeeten Challenge plaats in Tilburg, Den Bosch en Breda. De Verbeeten Challenge is een sportieve dag voor alle leeftijden met uiteenlopende activiteiten en routes tussen de drie Verbeeten Instituten. Ook dit jaar kun je fietsen, wielrennen, (hard)lopen, skeeleren, mountainbiken, bootcampen of mee doen aan de Kids Challenge.

Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft (gehad) of heeft zelf deze ervaring. Gelukkig zijn er mooie verhalen van herstel en wordt deze ziekte en de nare gevolgen, samen gedeeld. Soms machteloos, soms sterk. Een mix van emoties die zowel patiënten als de dierbaren om hen heen kunnen voelen. De Verbeeten Challenge biedt een podium voor iedereen om zich ‘samen sportief tegen kanker’ in te zetten.

Inschrijven en dagprogramma
Op de website www.verbeetenchallenge.nl vind je alle informatie, zoals het dagprogramma en hoe je kunt inschrijven. Je start met je keuze aan welk onderdeel je gaat deelnemen en of je dit samen met vrienden, familie, collega’s, vereniging of buurt doet. Doe mee aan het sportieve onderdeel waarmee jij jezelf uitdaagt. Dat is wat telt. Samen willen we geld ophalen voor een goed doel. Via je persoonlijke pagina kun je aangeven of je jezelf wilt laten sponsoren.

Over het Verbeeten Instituut
Het Verbeeten Instituut is het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch. Het levert al meer dan 60 jaar zorg op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Omdat het geen academisch instituut is, moeten ze hun specifieke onderzoeken zelf bekostigen. Alle opbrengsten van de Verbeeten Challenge worden geïnvesteerd in onderzoek naar patiëntvriendelijk behandelmethodes. De opbrengst van de Verbeeten Challenge 2018 gaat naar een project dat is gericht op het verbeteren van de behandeling van vrouwen met borstkanker.

Vrijwilligers welkom
De Verbeeten Challenge draait volledig op mensen die dit vrijwillig in eigen tijd en kosteloos doen. Dat is een kracht omdat de betrokkenheid groot is. Voor het evenement zelf zijn we nog op zoek naar diverse vrijwilligers.
Kijk voor het overzicht op: www.verbeetenchallenge.nl/informatie-contact/vrijwilligers/.