Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft (gehad) of heeft zelf deze ervaring. Gelukkig zijn er mooie verhalen van herstel en wordt deze ziekte en de nare gevolgen, samen gedeeld. Soms machteloos, soms sterk. Een mix van emoties die zowel patiënten als de dierbaren om hen heen kunnen voelen. De Verbeeten Challenge biedt een podium voor iedereen om zich ‘samen sportief tegen kanker’ in te zetten.

TILBURG – Op zondag 8 april vindt de vijfde editie van de Verbeeten Challenge plaats
in Tilburg, Den Bosch en Breda. De Verbeeten Challenge is een sportieve dag voor alle
leeftijden met uiteenlopende activiteiten en routes tussen de drie Verbeeten Instituten.
Ook dit jaar kun je fietsen, wielrennen, (hard)lopen, skeeleren, mountainbiken, bootcampen of mee doen aan de Kids Challenge.

Inschrijven en dagprogramma op website www.verbeetenchallenge.nl
Via de website is inschrijven als individu of als team heel eenvoudig. Je start met
je keuze aan welk onderdeel je gaat deelnemen en of je dit samen met vrienden, familie, collega’s, vereniging of buurt doet. Doe mee aan het sportieve onderdeel waarmee jij jezelf uitdaagt. Dat is wat telt. Samen willen we geld ophalen voor een goed doel. Jezelf laten sponsoren via je persoonlijke pagina op de website gaat heel eenvoudig.

Geld voor onderzoek

Alle opbrengsten van de Verbeeten Challenge gaan naar onderzoek naar
patiëntvriendelijk behandelmethodes door het Instituut Verbeeten. Dit is het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch, dat al meer dan 60 jaar zorg
levert op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Het is echter geen academisch instituut, zodat ze hun specifieke onderzoeken zelf moeten bekostigen. Onderzoeken en diverse behandelmethodes kosten veel geld. De opbrengst van de Verbeeten Challenge 2018 gaat naar een project dat is gericht op het verbeteren van de behandeling van vrouwen met borstkanker.

Vrijwilligers welkom

De Verbeeten Challenge draait volledig op mensen die dit vrijwillig in eigen tijd en kosteloos doen. Dat is een kracht omdat de betrokkenheid groot is. Voor het evenement zelf zijn we nog op zoek naar diverse vrijwilligers. Kijk voor het overzicht op: www.verbeetenchallenge.nl/informatie-contact/vrijwilligers/