Op zaterdag 22 oktober 2016 werden de districtskampioenschappen Judo van Zuid Nederland gehouden. Team Coolen had 44 deelnemers op dit toernooi. Deze Judoka’s hebben met goed verzorgd Judo in alle leeftijden en gewichten Team Coolen goed op de kaart gezet met 66% podiumplaatsen. Uniek was dat in de klasse voor jongens tot 8 jaar en tot 21 kg alle podiumplaatsen voor Judoka’s van Team Coolen waren. In deze klasse was het goud voor Siem van Kempen, het zilver voor Pepijn Hooijmaijers. Het brons was voor Loki Sangiao Schreuders en Patxi van Bommel. Ook in de klasse voor jongens tot 10 jaar en 30 kg was Team Coolen goed vertegenwoordigd op het podium. Hier was het goud voor Jelle Verschoor. Zilver was voor Pepijn van den Meijdenberg en brons ging naar Simon van Geffen. Dit resultaat maar zeker de teamspirit en saamhorigheid op de mat, naast de mat en op de tribune stemde de zes de coaches van Team Coolen erg tevreden. 
De volgende Judoka’s van Team Coolen wisten een podiumplaats te bemachtigen:
Eerste plaats voor Tomas van den Anker, Siem van Kempen, Jelle Verschoor, Daan Peerbooms, Ties van Woensel, Reinout Kloover, Cas Bolijn, Stan van Riel, Cesar Costante, Rochelle Kleinmoedig en IJsbrand Kloover.
Tweede plaats voor Pepijn Hooijmaijers, Jason Yuen, Juliette van de Sanden, Pepijn van den Meijdenberg, Justin Wegman, Siebe Faas, Emmy Rovers, Thorgal Sangiao Schreuders en Rien Spijkers.
Derde plaats voor Marco Rozas de Kort, Kick Brants, Loki Sangiao Schreuders, Patxi van Bommel, Simon van Geffen, Luca Vanblarcum, Luc Vogten, Kyra van Bogerijen en Dirk Bekkers.
Volgende week komen de Judoka’s van Team Coolen in actie op het tweedaagse internationale Klompentoernooi in St. Oedenrode.