In een pittige wedstrijd wist titelfavoriet Duitsland afgelopen vrijdag ternauwernood met 2-1 te winnen van Italië. Het ogenschijnlijk veel sterkere Duitse team domineerde qua voetbal, maar de Italiaanse vrouwen creëerden op hun beurt gevaarlijke kansen. Na een fout van de Italiaanse keepster, die onmiddellijk werd afgestraft met een Duits doelpunt, scoorde Italië na een prima voorzet de gelijkmaker.

Vervolgens werd de wedstrijd harder. Twee Italiaanse speelsters moesten het veld wegens blessures verlaten en de scheidsrechter deelde diverse gele en zelfs een rode kaart uit (die laatste na twee keer geel). Uiteindelijk trokken onze oosterburen aan het langst eind: de verdiende strafschop werd benut en de Duitsers vierden hun 2-1 overwinning.

Potverkicky
Het leuke aan vrouwenvoetbal is dat het spel nauwelijks stil ligt. Waar het fysieke mannenvoetbal veel dode momenten kent, wervelt het damesspel vrijwel continu. Met vaak veel kansen voor beide teams, wat het voor het publiek aantrekkelijk maakt. Zo ook tijdens deze wedstrijd, waar zowel Duitse als Italiaanse en Nederlandse toeschouwers respect toonden voor beide teams.

Wel was er qua sfeer een schril contrast met de wedstrijd Frankrijk – IJsland afgelopen dinsdag. Mascotte Kicky deed haar best het publiek op te zwepen en dat werkte goed. Maar waar het Duitse publiek hun spelers pas beloont na een goede actie, juichen IJslanders supporters zich continu schor. Het zou mooi zijn als de Vikingen nog een keer naar Tilburg komen voor de kwartfinale. Daarvoor moeten ze groepswinnaar worden en die kans is helaas niet zo groot meer na het verlies tegen Frankrijk. Potverkicky!

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: