DESTIL Trappers zette dinsdagavond de toon door met een ruime 8-3 overwinning op EC Peiting zichzelf kandidaat te stellen voor de finale ronde. DESTIL Trappers sloeg de bres al in de eerste periode van de wedstrijd en liet de EC Peiting geen schijn van kans.

Een ijzersterk begin van de ploeg van coach Bo Subr nagelde de Zuid Duitsers voortdurend vast in hun eigen vak. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd waar Trappers met een hatelijke 0 op het scorebrod bleef steken, wisten vervolgens Vogelaar, Just en Stempher binnen zeven minuten de puck achter de Peitinger doelman Hechenrieder te schieten. De hegemonie van de Tilburgers werd nog eens aangedikt door Willemse, die een man meer situatie op fraaie wijze zo’n vier minuten voor het einde van de eerste periode wist uit te buiten 4-0.

In de beginfase van de tweede periode lieten de Tilburgers de teugels wat vieren, zeker nadat Vogelaar met een schot van de blauwe lijn voor de 5-0 tekende. Het moe gestreden Peiting kreeg, lopende de tweede periode, van de thuisploeg ineens ruimte en begon kansen te creëren. Meierdres die tot dan toe weinig te doen had moest zijn eerste tegentreffer incasseren 5-1.

Kort na het begin van de derde periode riep Subr zijn ploeg bij elkaar voor een time out. Het tweede Duitse doelpunt gaf zeker reden daarvoor. Zijn boodschap moet duidelijk zijn geweest, een kleine minuut na Subr’s time out zorgde Stempher voor de 6-2 en tekende daarmee zijn tweede van de avond. Peiting deed nog wel wat terug door een doelpunt van Stauder (6-3) maar miste verder de overtuiging. De laatste tien minuten van de derde periode werd het grimmiger en enkele opstootjes legden vooral de frustraties van de ploeg uit Peiting bloot. De meeste Tilburgers hielden het hoofd koel, maar er werden aan beide zijde nog flink wat straffen uitgedeeld.

TDW_0814a

Intussen werd er ook nog wel geijshockeyd. De schoonheidsprijs van de avond ging naar de lijn van de Heuvel, Bastings en DeCoste. De lijn tikte met een ‘one toutch passing’ de gehele verdediging en keeper weg, Bastings was uiteindelijk de afmaker van dit schitterende doelpunt 7-3. Bastings mocht nog een keer aanleggen met een penalty-shot wat aan hem werd toegewezen nadat hij onderuit werd gehaald. Met een knappe schijnbeweging en een prima geplaatste backhandschot tussen de benen liet hij Hechenrieder nogmaals kansloos achter 8-3.
DESTIL Trappers speelde ‘großartig’, de lijn van Biezen, de Hondt en de Ruijter drukte met hun forecheck een serieuze stempel op de wedstrijd. ‘The team played there best first period of the season, we controlled the rest of the game and gave hardly anything away’, aldus een tevreden coach Bo Subr

Bron: Destil Trappers.